اخبار کشاورزی:
رتبه چهارم ایران در تولید سیب دنیا و صادرات یک میلیون تنی به بیش از ۱۰ کشور
کشاورزی آینده جهان: 16/03/1403
ایران در حال حاضر از نظر سطح زیر کشت باغات سیب، در رتبه سوم جهان قرار دارد و از نظر تولید با چهار و نیم میلیون تن در رتبه چهارم قرار گرفته است؛ ایران در سال ۱۴۰۰ با یک میلیون تن صادرات، توانست بعد از کشور چین، قدرت نمایی کند.
سیب نوعی میوه از درختان سردسیر است، که در دسته گلسرخیان قرار میگیرد و در اکثر نقاط جهان کشت و تولید میشود و در سه رنگ اصلی قرمز، زرد و سبز قابل مشاهده است و در صنایع غذایی مختلف استفاده دارد.
سیب درختی، نوعی میوه «فَرازگَرا» است؛ به این معنا که پس از چیده شدن از درخت، امکان ادامه فرآیند «رسیدن» را دارد و نیازی نیست که باغداران تا رسیدن کامل این میوه صبر کنند و همین عامل به فعالان این حوزه کمک میکند تا قبل از رسیدن کامل، میوهها را برداشت کنند.
جالب است بدانید که بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ رقم سیب در دنیا شناخته شده است؛ یعنی اگر یک نفر، روزانه یک رقم از این سیبها را میل کند، حدوداً ۲۰ سال زمان میبرد تا بتواند تمامی ارقام سیب را مصرف کند.
حجم مبادلات جهانی برای سیب درختی در سال ۲۰۱۹ در حدود ۷ میلیارد دلار بوده است که این تراکنش مالی در حوزه کشاورزی بسیار قابل توجه است. از همین آمار و ارقام متوجه میشویم که در این صنعت میتوانیم ظرفیتهای خوبی را ایجاد کنیم تا با رشد و توسعه صادرات، ارزآوری خوبی را تجربه کنیم.
کشور چین بزرگترین صادر کننده سیب درختی در جهان است و کشورهایی مثل آمریکا، ایتالیا، ایران و ترکیه در رتبههای بعدی قرار دارند و ایران در سال ۱۴۰۰ با یک میلیون تن صادرات، توانست بعد از کشور چین، قدرت نمایی کند.
بزرگترین وارد کنندگان سیب درختی کشورهای آلمان، انگلیس، روسیه، هند و مکزیک هستند و سیب ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس، روسیه، عراق، افغانستان، پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی صادر میشود.
ایران در حال حاضر از نظر سطح زیر کشت باغات سیب، در رتبه سوم جهان قرار دارد و از نظر تولید با چهار و نیم میلیون تن در رتبه چهارم قرار گرفته است و کشور چین با تولید حدود ۴۵ میلیون تن سیب، در رتبه اول جهان قرار دارد و تقریباً نیمی از سیب دنیا در این کشور تولید میشود.
با توجه به ظرفیت تولید و سطح زیر کشت باغات سیب در داخل کشور و طرفداران زیادی که این میوه در سراسر جهان دارد، به تمامی باغداران و فعالان حوزه میوه و مرکبات توصیه میکنم که با تکنولوژی و علم روز دنیا باغات خود را تجهیز کنند و با آنالیز کردن کشورهای وارد کننده، ارائه محصولات با بستهبندیهای شیک، مقاوم و مشتریپسند، بازار بزرگی را در سراسر دنیا به وجود آورند تا گام بلندی در افزایش آمار صادرات کشور برداشته شود.
طبق آماری که وزارت جهاد کشاورزی اخیراً منتشر کرده است بیشترین ارقام تولید شده سیب درختی مربوط به استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، فارس، اصفهان، تهران، زنجان و همدان است و ۶۰% از سیب ایران در این استانها تولید میشود.
صادرات میوه و مرکبات از گذشته تا به امروز با چالشهایی مانند کمبود کانتینرهای یخچال دار، همچنین با روشهای نگهداری نامناسب و افزایش هزینههای حمل و نقل در سالهای قبل مواجه بوده است، که در سال جاری این مشکلات تا حدودی مرتفع شده ولی هنوز قابل قبول نیست، این موانع توسط مسئولان مربوطه که بهعنوان تسهیلگران اقتصادی تلاش میکنند، باید از سر راه فعالان اقتصادی برداشته شود.
توصیه میکنم که میوهها را حتماً در سردخانههای مجهز نگهداری کنند و با سورتینگ (تفکیک بر اساس درجه بندی) و بسته بندی مناسب با اصول و استانداردهای کشورهای وارد کننده پیش بریم تا با افزایش صادرات و ارزآوری به کشور، اشتغالزایی را برای جوانان این مرز و بوم ایجاد کنیم تا قدمهای مثبتی در عرصه اقتصادی برداشته شود.
به گزارش کاج پرس به نقل از برنا، چند سال اخیر، شاهد خرابی محصولات کشاورزی زیادی، به خصوص سیب درختی بودهایم و این مسئله به خاطر کمبود یک سری از زیر ساختها بوده که در بالا اشاره شد و با ورود و جذب سرمایهگذاران در بخشهای مختلف، قطعاً صادرات بالای یک و نیم میلیون تن را تا سال ۱۴۰۶ خواهیم داشت و حتماً تأثیر این موضوع در همه بخشهای حوزه کشاورزی خودش را نشان میدهد.......//. /................................. // کد 113H
--------------------
instagram.com/kajpressnews
ble.ir/@kajpress_ir
eitaa.com/kajpress