جمعه, ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

اخبار کشاورزی:

رئیس سازمان استاندارد ایران خبر داد:

وجود ۳۳۰۰استاندارد اجباری در حوزه خوراک دام، طیور و آبزیان کشور

N_58.jpg

کاج پرس: 10-11-1401

رئیس سازمان استاندارد ایران گفت: این سازمان افزون بر سه‌هزار و ۳۰۰فقره استاندارد ملی خوراک دام، طیور و آبزیان را تدوین کرده است و همواره بر لزوم درج ویژگی های میکروبی و آلاینده ها تاکید دارد.

«مهدی اسلام پناه» در مراسم افتتاح هشتمین کنگره بین المللی دامپزشکی طیور که در محل هتل المپیک برگزار شد، افزود: سازمان استاندارد ایران تنها مرجع رسمی اعطای نشان حلال و اعتبار بخشی و تایید صلاحیت همه نهادهای ارزیابی انطباق مانند بازرسی، آزمایشگاه های ممیزی، آزمون های اعتبار سنجی نتایج رشد کیفیت خدمات و کالاهای کشور است.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: اهمیت صنعت غذا به قدری است که در اکثر اسناد بالادستی کشور از جمله سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در بخش سلامت، قانون برنامه ششم توسعه و قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوب شورای اسلامی مورد تاکید قرار گرفته است.

وی تصریح‌کرد: موضوع بعدی تولید غذای سالم، باکیفیت، ارزان با منشا داخلی است که همیشه مورد تاکید رییس جمهوری بوده و از جمله مهمترین ماموریت دستگاه های دست اندرکار در حوزه سلامت و کیفیت غذا از جمله سازمان ملی استاندارد ایران و وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی و سازمان دامپزشکی کشور است.

اسلام پناه ادامه‌داد: ایمنی بهداشت و کیفیت مواد غذایی به عنوان چالش جدی در کشورهای مختلف به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه محسوب می شود که عدم توجه به آن می‌تواند موجبات بروز مشکلات زیادی از جمله شیوع بیماری ها و مرگ افراد شود.

وی گفت: بنابراین با توجه به اهمیت موضوع توجه ایمنی مواد غذایی در همه مراحل از کاشت، تولید محصول در مزرعه گرفته تا مرحله مصرف الزامی است. این موضوع از دو مسیر دامداری، مرغداری و مزرعه آغاز می شود. در صورتی که محصول در شرایط نامناسب در سطح مزرعه تولید شود در نهایت محصول ناسالم و بی کیفیت تولید خواهد شد که این آلودگی و عدم کیفیت منشا بروز بیماری را در مصرف کنندگان را ایجاد می کند.

وی افزود: همچنین کاهش آلودگی در مراحل بعدی در زنجیره تولید نیز دشوار و هزینه بر خواهد شد. به همین دلیل ایمنی غذا در سطح مزرعه و پیشگیری از ایجاد آلودگی در حین تولید محصول موضوع بسیار مهم و حیاتی است؛ به نحوی که بارزترین نقش در ایمنی غذا را می توان به کشاورزان نسبت داد. همچنین بکارگیری اقدامات و رفتارهای لازم در سطح مزرعه تاثیر غیرقابل انکاری در پیشگیری و از بین بردن آلودگی و افزایش کیفیت دارد.

* ایران جزو ۱۰کشور نخست جهان در تولید مرغ و تخم مرغ

رییس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: با توجه به فعالیت بیش از ۱۸هزار واحد پرورش گوشتی و افزون بر یک‌هزار و ۷۰۰مرغ تخمگذار، ۲میلیون و ۷۰۰هزارتن گوشت مرغ و یک میلیون و ۵۰۰هزار تن تخم مرغ در کشور تولید می‌شود که این آمارها کشور را به‌ترتیب در جایگاه‌های هشتم و نهم تولید این مواد غذایی در جهان قرار داده است.

وی اضافه کرد: تامین و تضمین بهداشت و سلامت فراورده های دامی و بازرسی و کنترل کیفیت بهداشتی فراورده های خوراکی دام از مرحله تولید تا توزیع، به تعبیری از مزرعه تا سفره مصرف کننده و تولید غذای سالم در این زنجیره قراردارد که از عوامل تعیین کننده است و هیچ گروهی به تنهایی نمی تواند مسوولیت تولید غذای سالم را داشته باشد.

اسلام پناه افزود: نخستین هدف تولید محصول سالم حاصل از دام و طیور که جایگاه و اهمیت مهمی در ایمنی و بهداشت مواد غذایی دارد، تولید غذای سالم برای انسان است؛ بنابراین خوراک مصرفی دام و طیور در ابتدای زنجیره غذایی قراردارد.

وی گفت: خوراک دام و طیور سالم می تواند موجب تولید غذای سالم برای انسان و در نهایت باعث کاهش هزینه های تولید و افزایش کیفیت غذا شود.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: خوراک مصرفی دام و طیور علاوه براینکه منبع انرژی حیوانات است از نظر آلاینده هایی مانند فلزات سنگین، ماینوتکسین ها، آفتکش ها و غیره می‌تواند برکیفیت غذای انسان اثربگذارد.

اسلام پناه بیان‌داشت: از آنجایی که تولید غذای سالم و بهداشتی موجب امنیت غذایی می شود، بنابراین تنها راه سلامت مردم تولید غذای سالم برای دام و طیور منطبق با استانداردهای ملی و بین المللی است، در همین راستا با توجه به وظیفه حاکمیتی دیگر سازمان‌های مربوطه و سازمان ملی استاندارد ایران که مرجع اصلی تدوین، بازنگری و نشر استانداردهای ملی است.

به گفته وی، افزون بر سه‌ هزار و ۳۰۰فقره استاندارد ملی خوراک دام، طیور و آبزیان تدوین شده است.

وی در خصوص کالاها و خدماتی که به واسطه شورای عالی استاندارد و سایر قوانین اجرایی است، افزود: این سازمان با کمک سازمان دامپزشکی کشور به‌طور ویژه بر تولید، توزیع و فروش آنها نظارت با متخلفان برخورد قانونی می کند.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: در بخش محصولات دام و طیور می توان با افزایش توجه استانداردهای ملی در حوزه کیفیت محصولات مذکور، زمینه افزایش رتبه بندی با کیفیت را در زمینه صادرات برای رقابت پذیری با سایر کشورها ایجاد کرد.

به گفته وی، در این حوزه سازمان ملی استاندارد ایران با رویکرد تحولی و کنترل کیفیت محصولات صادراتی که مشمول مقررات استاندارد اجباری هستند امکان رقابت با کالاهای مشابه در بازار بین المللی خارجی ایفا کند.

اسلام پناه درباره استاندارد واحدهای تولیدی گفت: اعتباردهی و رتبه بندی نشان ملی استاندارد، رکود و رخوت موجود در کیفیت محصولات و خدمات را برهم خواهد زد و صنایع را به سمت رقابتی شدن و گشایش بازار پیش می برد.

وی افزود: در این راستا مبتنی بر قانون و مطابق با ردیف ۲۱ماده ۷قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد ایران درجه بندی کیفیت کالاهای با نشان ملی استاندارد ایران در راستای تحول در ساختار و مراحل صدور مجوز قراردارند را در دستور کار قرارداده ایم.

اسلام پناه اظهارداشت: ظرفیت تولید کارخانجات خوراک دام بالای ۲۰میلیون تن در سال است درحالی که ۷میلیون تن تولید می شود و سازمان در راستای تکالیف تعیین شده ۳۶استاندارد خوراک دام، طیور وآبزیان را اجباری کرده است.

به گفته وی، براساس اعلام نظام سازمان دامپزشکی کشور در سال گذشته، ماده ۲۱قانون جامع دامپروری کشور همه محصولات خوراکی مشمول مقررات استاندارد اجباری است.

وی اضافه کرد: بنابراین نظارت جدی در حوزه کمیته های حلال برابر استانداردهای ملی و بین المللی اجباری است.

به گزارش کاج پرس به نقل از ایرنا، اسلام پناه افزود: با وجود بیش از ده‌ها استاندارد ملی و بین المللی و کمیته حلال و کمیته کشاورزی صنعت دام و طیور کشور، خوراک دام و طیور، سیستم های کنترل ایمنی در کشتارگاه ها تا عرضه با همکاری سه سازمان ملی استاندارد، دامپزشکی و نظام دامپزشکی الزامی و راهگشا است............. ........../کد 58 N

در شبکه‌های اجتماعی به ما بپیوندید:

https://t.me/kajpress00

https://www.instagram.com/kajpressnews

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .