شنبه, ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

اخبار کشاورزی:

مدیرکل دفتر حفاظت خاک و آبخیزداری خبرداد:

سالانه بیش از 16 درصد فرسایش خاک در ایران داریم

اخبار کشاورزی:  مدیرکل دفتر حفاظت خاک و آبخیزداری خبرداد:  سالانه بیش از 16 درصد فرسایش خاک در ایران داریم

کاج پرس: 3/9/1400

مدیرکل دفتر حفاظت خاک و آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اهمیت فرسایش خاک و ریزگردها در کشور گفت: سالانه بیش از 16 درصد فرسایش خاک در ایران داریم.

هوشنگ جزی در مراسم بهره برداری از مرکز پایش فرسایش بادی و ریزگرد در میبد یزد اظهار داشت: موضوع خاک و فرسایش خاکی در کشور ما بسیار مهم است و اگر خاک و پوشش گیاهی خوب داشته باشیم قطعا آب هم خواهیم داشت. وی با بیان اینکه بهترین راهکار برای حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش و لغزش زمین، توسعه آبخیزداری در کشور است افزود: سالانه در حدود 2 میلیارد تن خاک در کشور فرسایش دارد و هرچه منابع طبیعی مورد تخریب قرار بگیرد بحران‌های بعدی بیشتر خواهد شد.

مدیرکل دفتر حفاظت خاک و آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: بر اثر دو عامل آب و باد به ‌طور متوسط سالانه 16 درصد فرسایش خاک ایجاد می‌شود این در حالیست که به‌ طور متوسط در اقلیم خشک و بیابانی کشور ما 700 تا 1000 سال طول می‌کشد تا یک سانتیمتر خاک تشکیل شود.

وی با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از فرسایش خاک بهترین کار حفظ پوشش گیاهی و آبخیزداری است اضافه کرد: بهترین راه برای حفظ آب، «خاک» است و اگر خاک را حفظ کنیم مشکلات و تنش‌های ابی هم خود به خود حل می‌شود اما این موضوع مورد توجه نیست و طرح‌های آبخیزداری به درستی اجرایی نمی‌شود.

جزی با تاکید بر لزوم تسریع اجرای طرح‌های آبخیزداری در عرصه‌های طبیعی کشور اظهار داشت: برای تسریع در اجرای این طرح‌ها نیازمند کمک مجلس و دولت در افزایش اعتبار هستیم و طرح‌هایی که تاکنون اجرایی شده نیز اعتبارات چشمگیری نداشته و از گوشه و کنار و به سختی تامین اعتبار شده است.

جزی با بیان اینکه اجرای پروژه‌های آبخیزداری در کاهش تبعات خشکسالی نیز نقش موثر و قابل تاملی دارند عنوان کرد: فعالیت‌های آبخیزداری با اهداف مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز در پی کاهش فرسایش خاک و رسوب‌ دهی، تغذیه سفره‌های آب‌های زیرزمینی، افزایش پوشش گیاهی، کنترل سیلاب و بهره‌وری بهینه از نزولات آسمانی است که تبعات خشکسالی‌ها را کاهش می‌دهد.

او تصریح کرد: با احداث طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری علاوه بر اینکه از تخریب منابع طبیعی جلوگیری خواهد شد، احیای منابع آبی را نیز شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه نظام برنامه ریزی کشور به دنبال افتتاح پروژه‌های بزرگ است و فکر می‌کند اگر در زمان مدیریت کوتاه چیزی افتتاح نشود ارزشی ندارد افزود: سرمایه گذاری در بخش‌های منابع طبیعی بسیار ضعیف است و اعتباری برای آن دیده نشده است که این موضوع برای همه کشور شرایط یکسانی دارد.

به گزارش کاج پرس به نقل از مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل‌ها، جزی با اشاره به آشنا نبودن برخی از مردم با طرح‌های آبخیزداری و اهمیت این طرح‌ها در توسعه بخش کشاورزی گفت: طرح‌های آبخیزداری در جلوگیری از خروج روان‌آب و هدایت به سمت قنات‌ها و چشمه‌ها و بندها نیز نقش آفرین است لذا باید ضرورت اجرای طرح‌های آبخیزداری برای مردم فرهنگ‌سازی شود. مدیرکل دفتر حفاظت خاک و آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار داشت: با تقویت مشارکت مردم در این حوزه می‌توان سرمایه‌گذاری مردم و کشاورزان را برای اجرای طرح‌های آبخیزداری افزایش داد که در استان یزد نمونه این مشارکت را داریم..... ........ کدD282

در شبکه‌های اجتماعی به ما بپیوندید:

تلگرام: https://t.me/kajpress00

اینستاگرام: https://www.instagram.com/kajpress00

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .