اخبار کشاورزی
رهیافتی به پیشرفتهای شیلات ایران در مسیر اقتصاد مقاومتی و امنیت غذایی
با درج خبری با عنوان عرضه آبزیان با تخفیف 20 تا 25 درصدی که توسط عیسی گلشاهی مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فراوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران اعلام شد، بر آن شدیم تا گزارشی از تحولات چشمگیر شیلات ایران طی چند سال گذشته، بهویژه در آستانه تغییر دولت انتشار دهیم؛ فعالیتهایی که از منظر افکار عمومی و حتی بسیاری از مسئولان و دستاندرکاران و حتی نمایندگان مجلس کمتر دیده شده تا سندی رسانهای از آنچه که انجام شده و آنچه طبق برنامه قرار است انجام شود برای آیندگان باقی بماند.
الف: رویکردهای نوین در شیلات ایران که آیندهای امیدبخش در تأمین پروتئین سالم از منابع آبهای داخلی ساحلی و فراساحلی ترسیم میکند، دستاوردهایی چون افزایش سهم 100 درصدی تولید آبزیان ایران در تولیدات جهانی از سال 2000 تا 2017 طبق گزارشهای فائو، تحقق 85 درصدی پیشبینی برنامه ششم تا سال 98 و ادامه برنامهها در سال 99 با شتابی بیشتر، موفقیتهای چشمگیر این سازمان در تنوعبخشی گونههای مختلف آبزیان، گسترش توسعه کمی و کیفی تولید آبزیان در آبهای شیرین و در کلیه استانهای کشور و پرورش، تولید و تکثیر ماهی تیلاپیا بهعنوان رویکردی نوین بهرغم حواشی خاص خود،
ب: پیشرفتهای قابلملاحظه در تکثیر و تولید میگو با همه افت و خیرهای مسئله آفرین آن و کشف پتانسیلهای بالقوه برای تولید و تکثیر بیشتر این آبزی ارزشمند و ارزآور، برنامهها و چالشهای توسعه پرورش ماهیان دریایی با تأکید بر پرورش ماهی در قفس و پدیده فراموش شده پرورش گیاهان دریایی از جمله جلبک ماکرو و میکرو و تحقیق در مورد گونههای اقتصادی و تجاری در آبهای سرزمینی نظیر گراسیلاریا، هیپنا و ... همچنین حمایت از شرکتهای دانشبنیان در این عرصه، تأکید بیش از گذشته بر حفاظت و بازسازی ذخایر ژنتیکی آبزیان بهویژه ماهیان خاویاری، روند ساختوساز مزارع جدید برای این آبزی ارزآور، مروری اجمالی بر عملکردهای معاونت صید و بنادر ماهیگیری
ج: و در نهایت، نمودار تولید صید و آبزیان یازدهماهه 1399 بر اساس ضرایب تولید فصلی، شاکله گزارشی است از تحولات، موفقیتها و آنچه در سازمان شیلات ایران انجام شده است که برای استفاده محققان اساتید دانشگاه دانشجویان رشتههای مرتبط با شیلات و آبزیپروری و در نهایت توجه و مداقه مسئولان و دستاندرکاران بهویژه نمایندگان مجلس انعکاس مییابد؛ مطالبی که کمتر انعکاس عمومی یافته ولی انجام گرفته و مساعی تعداد قابلتوجهی از کارشناسان و متخصصان این سازمان تخصصی برای نیل به تحکیم زیرساختهای اقتصاد ملی، تأمین پروتئین سالم کشور و نهایتاً تقویت امنیت غذایی و اقتصاد مقاومتی است که با کمترین توقع و انتظار بهطور شبانهروزی تلاش میکنند.
خواندن این گزارش را به خوانندگان کاج پرس و آرشیو جداول آن را به محققان و دستاندرکاران برنامهریز کشور در فیلدهای کاری خود توصیه میکنیم.
برای دسترسی به این گزارش جامع و ارزشمند، اینجا کلیک کنید.
با کلیک روی تصاویر زیر, به شبکه های اجتماعی کاج پرس بپیوندید:
|