به روزرسانی فناوری ماشین آلات، ارتقا کمی و کیفی تولیدات لبنی؛ نیازمند نگاه ویژه دولتمردان سیزدهم
راه پر امید «بومیسازی ماشینآلات صنعت لبنی»
عبداله قدوسی - مدیرعامل صنایع شیر ایران(پگاه)
کاج پرس - 19/ 05/ 1400
عبدالله قدوسی
صنعت غذا در هرجای دنیا با به روزرسانی فناوری و بهرهگیری از ابزارهای فناوری، توانسته مسیرهای تازهای برای بهبود کیفی محصولات ارائه شده و کاهش قیمت تمام شده ایجاد کند. بر همین اساس است که بهرهگیری و استفاده از فناوری های روز دنیا، سبب افزایش بهره وری و کارآیی شده و باعث ایجاد تنوع محصولات میشود.
در حوزه صنایع لبنی و فرآورده های آن نیز، با توجه به نوع تولید، کاهش ضایعات و مدیریت و بهینه سازی مصارف حامل های انرژی از جمله مسائل کلیدی بوده و هست؛ تا کاهش هزینه های تولید، افزایش بازدهی و انعطاف پذیری در تامین خواسته های مشتری و بازار کسب شود. همه موضوعات یاد شده، بخشی از مزیت های رقابتی ایجاد شده توسط فناوری و فناوری های به کار گرفته شده است که در نهایت هم به تولید محصول سالم و منطبق با استانداردها منجر میشود. بر همین اساس در چرایی توجه به فناوری به روز تولید نمیتوان تردید داشت.
در این حوزه ذکر این نکته ضروری است که اگر تولیدکنندگان فناوری های سطح بالا یا هایتک را در اختیار داشته باشند، تولیدات آنها از نظر کیفی و کمی ارتقا خواهد یافت و همچنین قیمت تمام شده محصولات آنها نیز کاهش خواهد یافت که به افزایش رقابت پذیری آنها منجر خواهد شد.
کلید کنترل تورم در دستان وزیر جهادکشاورزی دولت سیزدهم
پس به بیانی ساده، باید گفت که راه ارتقای کمیت و کیفیت و رقابتی کردن تولیدات داخلی و تولید آنها، ارتقای فناوری و فناوری در بخش تولید است. اما در این حوزه، تحریم های ظالمانه طی سالهای طولانی در ایران سبب ایجاد مشکلاتی در روند تامین دستگاه ها، تجهیزات جدید و قطعات شده بود و حتی در برهه هایی کار توسعه را متوقف کرده بود.
در شرایطی که در حوزه بین المللی گاهی برای نقل و انتقالات مالی محصولات فروخته شده و تامین مواد اولیه و صادرات محصولات با مشکلاتی روبه رو شدیم، بسیاری بر این باور بودند که امکان رقابت جهانی سخت تر شده و با وجود این چالش ها کاری نشدنی پیش روی ماست!
هرچند هنوز مشکل در تامین مواد اولیه، دستگاه ها و جا به جایی ماشین آلات از چالش هایی است که تولیدکنندگان با آنها مواجه هستند اما در همین شرایط، صنعت لبنی ایران و خاصه شرکت صنایع شیر ایران، به عنوان یک پیشرو همیشگی، برنامه ریزی هایی را با همکاری شرکت های توانمند ایرانی صورت داد تا فرصت های جدیدی ایجاد شده و با انجام مهندسی معکوس، ساخت تجهیزات و قطعات تخصصی این صنعت انجام شود.
در عمل طی ۳ دهه گذشته، خطوط تولید نه تنها متوقف نشد که ارزآوری و ارتقای سطح دانش فنی کشور در این حوزه نیز کسب شد و در این میان جایگاه بومیسازی فناوری و به روزرسانی داخلی بر همگان روشن شد تا تحققی باشد بر توانستن در این بخش.
بر این پایه، امیدواریم دولتمردان با نگاهی ویژه به صنعتگران داخلی و توانمندی های ایجاد شده در درون کشور، شرایطی را فراهم سازند که نوسازی صنایع مختلف با سرعت بیشتری محقق شود. چرا که در حوزه نوسازی تجهیزات صنایع غذایی، نیازمند توجه به این بخش هستیم تا شاهد کاهش مصرف انرژی و هزینه نیروی انسانی و در نهایت ارتقای تولید باشیم.