اخبار کشاورزی:
نبود متولی و نهادی مشخص برای مدیریت تغییر اقلیم در کشور
⯑ کشاورزی آینده جهان: 1402/06/21
با توجه به پیامدهای تغییر اقلیم بر بخشهای مختلف از جمله منابع طبیعی، کشاورزی، امنیت غذایی و منابع آبی کشور، تشکیل ساختار واحدی برای مدیریت پیامدهای آن ضروری است .
فاطمه فلاحتی، دبیر دومین نشست تغییر اقلیم با موضوع منابع آب و بهرهبرداری پایدار، گفت: در ایران هنوز ساختار واحدی برای حکمرانی و مدیریت پیامدهای تغییر اقلیم وجود ندارد و نهادهای اجرایی مختلف در برنامهها و چشماندازهای خود، تنها حرف تغییر اقلیم را زدهاند.
نبود متولی و نهادی مشخص برای مدیریت تغییر اقلیم در کشوروی با اشاره به اینکه تغییر اقلیم در برنامههای توسعهای دیده نشده و هنوز یک ساختار و متولی برای مدیریت آن وجود ندارد، افزود: ضروری است با همکاریهای فرابخشی، توسعه با تغییر اقلیم دیده شود و مدیریت تغییر اقلیم در سیاستها و اقدامات اجرایی لحاظ شود.
فلاحتی افزود: پژوهشکده سوانح طبیعی قصد دارد چندین نشست در حوزه تغییر اقلیم را در سلسله نشستهای تخصصی کرسی یونسکو در این پژوهشکده با هدف توسعه مشارکت اجتماعی، همکاریهای فرابخشی، تقویت نهادهای مردمی، بخش خصوصی و ایجاد یک ساختار مدیریتی برای حکمرانی تغییر اقلیم برگزار کند.
وی تصریح کرد: با توجه به پیامدهای تغییر اقلیم در بخشهای مختلف از جمله منابع طبیعی، کشاورزی، امنیت غذایی و منابع آبی به دنبال آن هستیم همه نهادهای اجرایی و نهادهای مربوطه را درچند مرحله سر یک میز بنشانیم و چالشها و پیشنهادها را جمعآوری کنیم و به همکاری فرابخشی برای تلفیق توسعه با تغییر اقلیم دست پیدا کنیم.
گفتنی است؛ اولین نشست تغییر اقلیم از نظر هواشناسی و با رویکردهای خشکسالی، سیلاب و طوفانهای گرد و غبار خرداد امسال برگزار شد و دومین نشست تغییر اقلیم با موضوع منابع آب و بهرهبرداری پایدار در ۲۲ شهریور امسال برگزار میشود که سه محور ظرفیتهای آبی، چالشهای قوانین و پیامدهای تغییر اقلیم مورد بررسی قرار میگیرد.
به گزارش کاج پرس به نقل از صدا و سیما، همچنین نشستهای بعدی تغییر اقلیم که امسال برگزار خواهد شد، نشستهایی با موضوعات صنایع و انتشار گازهای گلخانهای، کشاورزی، امنیت غذایی، منابع طبیعی و سازگاری و تابآوری است......... ./ ………. /.......،،، کد 165 F
- - - - ⯑- - - - -
instagram.com/kajpressnews
ble.ir/@kajpress_ir
eitaa.com/kajpress