جمعه, ۱۶ آذر ۱۴۰۳

اخبار کشاورزی:

سنجش از راه دور برای پیشگیری از تغییر کاربری اراضی

AA-_275.jpg

 

کشاورزی آینده جهان: 24/8/1402

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و روش‌هایی مانند سنجش از راه دور می توان از تغییر کاربری اراضی پیشگیری کرد و با کاهش تعداد سمپاشی ناشی از شناسایی دقیق کانون بیماری ها و آفات، محصولات کشاورزی سالم تری تولید کرد.

اکبر فتحی صبح امروز در جلسه بررسی و تدقیق آمار بخش کشاورزی که با حضور شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه کشاورزی استان برگزار می شد، اظهار کرد: استفاده از دانش روز و ظرفیت شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی ضرورت دارد و باید در بخش های مختلف از این ظرفیت استفاده کنیم.

وی افزود: یکی از راههای مبارزه با آفات در استان ، سمپاشی کانون آفات است اما همواره این کانون ها به روش تجربی شناسایی و مورد سمپاشی قرار می گیرد اما با استفاده از سنجش از راه دور می توانیم همه کانون های موجود را شناسایی کرده و با سرعت بیشتری برای سمپاشی اقدام کنیم که این روش می تواند تعداد دفعات سمپاشی را در مزارع و باغات استان کاهش داده و منجر به تولید محصول سالم تر گردد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی حفظ کاربری اراضی کشاورزی را از دیگر حوزه هایی دانست که می توان از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در آن استفاده کرد و ادامه داد: با استفاده از مشاهده میدانی و بکارگیری نیروی انسانی نمی توانیم به آن صورت که باید و در زمان مناسب از تغییر کاربری اراضی پیشگیری کنیم اما با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و روشهایی مانند سنجش از راه دور، بروز کوچکترین تغییرات در اراضی زراعی و باغی رصد شده و قبل از اینکه ساخت و ساز غیرمجاز در این اراضی صورت گیرد، می توان پیشگیری کرد و زمینه ایجاد نارضایتی های بعدی ناشی از قلع و قمع مستحدثات را از بین برد.

فتحی گفت: البته شرکت های دانش بنیان نیز باید خود را برای بهره برداران و کشاورزان اثبات کنند تا آنجا به استفاده از دانش جدید ترغیب شوند و سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز با استفاده از ظرفیت های ترویجی خود، ترویج استفاده از دانش را در برنامه خود دارد.

وی استفاده از روش های دانش بنیان مانند سنجش از راه دور را در تدقیق آمار کشاورزی را موثر و کاربردی دانست و گفت: البته باید قبل از ترویج این روش مشکلات آن را به صورت کامل رفع کنیم تا کشاورز به این باور برسد که اگر آماری با استفاده از روش های دانش بنیان به دست می آید کاملا صحیح و قابل اعتماد است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی کوچک بودن اراضی کشاورزی و عدم دقت برخی کارشناسان را از جمله دلایل عدم تدقیق آمار در بخش کشاورزی قلمداد کرد.

فتحی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل شناسنامه دار کردن باغات توسط وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای دستیابی به آمار دقیق در حوزه باغات نمی توانیم به روش هایی مانند سنجش از راه دور اتکا کنیم بنابراین در دستورالعملی که وزارت جهادکشاورزی ارسال کرده است، اتاق اصناف کشاورزی را موظف کرده تا نسبت به شناسنامه دار کردن باغات اقدام کند و با پایش زمینی در این روش، آمار دقیقی از باغات ارائه دهد.

به گزارش کاج برس به نقل از فارس، وی گفت: این دستورالعمل باید به صورت کامل اجرایی شود و اتاق اصناف کشاورزی و مدیریت های جهادکشاورزی شهرستانها به صورت کامل به وظایفی که در این دستورالعمل برای آنها ذکر شده است، عمل کنند....‌................... .. .......... /...................... کد 275 AA

- - - - - - - -

instagram.com/kajpressnews

ble.ir/@kajpress_ir

eitaa.com/kajpress

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .