5 هزار هکتار آبیاری زیرسطحی در کشور داریم
کشاورزی آینده جهان- 30/ 07/ 1403
هوشمندسازی آبیاری و آبیاری زیرسطحی به عنوان دو راهکار اصلی حل بحران آب در ایران است که در برنامه هفتم توسعه نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
فریبرز عباسی مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی در نشست هم اندیشی هوشمندسازی مدیریت آبیاری که روز شنبه در اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی قم با حضور بهره برداران، تولیدکنندگان و نخبگان بخش کشاورزی برگزار شد، گفت: هوشمندسازی مدیریت آبیاری و ارتقای بهره وری مصرف آب کشاورزی در برنامه هفتم توسعه مورد تاکید قرار گرفته است.
وی افزود: عوامل بسیاری در ارتقای بهره وری نقش دارند که آب به عنوان مهم ترین عامل، بیش از ۳۰ درصد در ارتقای بهره وری موثر است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی، استفاده از فناوری ها از جمله هوشمندسازی آبیاری را از دیگر عوامل موثر و تاثیرگذار در ارتقای بهره وری آب ذکر کرد.
براساس این گزارش و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، عباسی با بیان این که دو فناوری هوشمندسازی آبیاری و آبیاری زیرسطحی در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت، گفت: در سه سال گذشته بیش از ۱۱۰ پایلوت در زمینه هوشمندسازی آبیاری انجام شده که یکی از آنها در مزرعه امینی واقع در قم بوده است.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۵ هزار هکتار آبیاری زیر سطحی در محصولات مختلف از جمله پسته در کشور داریم.
تحقق کشاورزی پایدار با کنترل مصرف
حسین دهقانی سانیچ، رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کشور نیز در این نشست گفت: اگر می خواهیم در استان قم کشاورزی پایدار داشته باشیم، باید با افزایش بهره وری، تولید در واحد سطح را افزایش دهیم و هم زمان باید به سطح تولید فعلی در واحد زارعی قانع باشیم و به ازای آن سطح زیرکشت را کاهش دهیم تا آب کمتری مصرف شود و وضعیت منابع آبی به شرایط بهتری برسند، که همان افزایش بهرهوری آب است و کشاورزی پایدار با کنترل مصرف محقق میشود.
در شبکه های اجتماعی به ما بپیوندید: