جمعه, ۱۶ آذر ۱۴۰۳

اخبار کشاورزی:

معاون وزیر جهاد کشاورزی:

برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری

 

Nn-_27.jpg

کشاورزی آینده جهان: 3/ آذر/1403

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از پیش بینی تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در کشور خبر داد و گفت: با توجه به وضعیت مطلوب جمعیت دامی داخلی و تامین کسری از محل واردات طی ماه‌های آتی مشکلی در تامین گوشت قرمز کشور نخواهیم داشت.

«محمد ابراهیم حسن نژاد» در گفت‌وگویی درباره وضعیت تولید دام زنده و گوشت قرمز تولید کشور افزود: طبق گزارش مرکز آمار ایران حدود ۶۴ میلیون راس دام سبک و نزدیک به ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار راس دام سنگین در کشور داریم که نشان‌دهنده وضعیت مطلوب جمعیت دامی کشور است.

به گفته وی، خروجی کشتارگاه‌ها با عدد جمعیت دامی متفاوت است زیرا با توجه به ضرایب کشتار دام سنگین، حدود ۳۵ درصد این جمعیت وارد بازار مصرف می‌شود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: اکنون به دلیل بارش‌های اخیر وضعیت جمعیت دام سبک و سنگین مناسب شده است و خیلی دچار نقصان و آسیب در جمعیت دامی کشور نیستیم، زیرا دامداران با رغبت بیشتری برای نگهداری طولانی تر دام‌ها و وزن گیری بالاتر دارند.

کمبودی در گوشت قرمز گوساله وجود ندارد

وی با تاکید بر اینکه برای عرضه گوشت قرمز در حوزه دام سنگین هیچ کمبودی نداریم، گفت: اکنون جمعیت دام سنگین مازاد پای کشتار رقم بالایی است که ظرفیت خوبی را در کشور ایجاد کرده است، به طوری که به عنوان یک ذخیره استراتژیک در کشور محسوب می‌شود.

حسن نژاد با بیان اینکه جمعیت دام سبک تابعی از مرتع است، تصریح‌کرد: وقتی دامدار بتواند از پوشش گیاهی مرتعی استفاده کند، دام خود را برای افزایش وزن در مدت زمان طولانی تری نگهداری می‌کند که این امر در افزایش تولید گوشت قرمز اثرگذار است، اما در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ که کشور دچار خشکسالی شد امکان نگهداری طولانی مدت دام سبک نبود؛ بنابراین بخشی از دام‌های سبک مولد زودهنگام کشتار شدند که همین امر باعث شد که بازار گوشت قرمز با نوسان قیمت روبه‌رو شود.

به گفته وی، جمعیت دام سبک در ادوار گذشته نشان داده که بعد از خشکسالی‌ها امکان بازتوانی دام سبک وجود دارد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی برای بهبود وضعیت تولید جمعیت دام سبک و سنگین و در نهایت تولید گوشت قرمز داخلی، پروژه‌های خوبی در زمینه بهبود راندمان تولید با هدف افزایش بره زایی به ازای هر راس میش در طول سال دارد که استفاده از دام مولد سبک برای تولید مثل خارج از فصل است.

وی با بیان اینکه به طور معمول دام سبک در سال یک بار زایمان یا بره زایی دارد، بیان‌داشت: با استفاده از یک‌سری تکنیک‌ها و بهره گیری از اعتبارات دولتی و همکاری قراردادی با تولیدکنندگان روستایی و عشایری، توانستیم همزمان با بهسازی وضعیت بارداری دام‌های سبک را فراهم کنیم تا این دام‌ها بیش از یک بار در سال زایش داشته باشند.

حسن‌نژاد، درباره اصلاح نژاد دام سبک و سنگین افزود: اکنون مرکز اصلاح نژاد دام برای افزایش تولید گوشت قرمز پروژه‌های متعددی همچون توسعه گاوهای دومنظوره، اجرای پروژه «ترمینال کراس» برای دام سنگین (یعنی گوساله نر پرواری صنعتی و غیر صنعتی و دام بومی) و سنتزهای نژادی در گونه دام سبک و بهبود راندمان تولیدمثل دام سبک در مقیاس‌های بزرگ در کشور را در دستور کار داریم.

وی ادامه‌داد: در واقع این اقدامات برای تولید بره و گوساله پای پروار است که بتواند سرعت رشد بیشتر و ضریب تبدیل پایین تر در مقایسه با دام‌های خالص باشند.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در پروژه ترمینال کراس، با یکسری آمیخته گری برپایه مولدهای گوشتی می‌توان دام‌های نسل یک را با سرعت بسیار خوبی برای تولید گوشت قرمز تولید کرد.

وی از دیگر اقدامات مرکز اصلاح نژاد دام را استفاده از ظرفیت‌های ژنتیکی، افزایش و تثبیت ژن دوقلوزایی در دام سبک دانست و گفت: اگر بتوانیم تعداد بره‌های متولد شده به ازای هر راس میش مولد را افزایش بدهیم جهش خوبی در تولید گوشت قرمز داخلی خواهیم داشت که می‌تواند بخشی از کسری این بخش را تامین کند.

به گزارش گاج پرس به نقل از ایرنا، حسن نژاد درباره بهبود راندمان خوراک دام، افزود: برای بهبود تولید جمعیت دامی برنامه تکمیل جیره غذایی و تامین احتیاجات دام زنده سبک در بستر مرتع یا کنار مرتع یا در سیستم‌های روستایی و عشایری دام با ارائه فرمول‌های بسته‌های خوراکی و استفاده از کاموفلاژبگرها در دفتر تغذیه معاونت امور دام طراحی و در حال اجرا داریم............................././........... /. // کد27 N

.instagram.com/kajpressnews

ble.ir/@kajpress_ir

eitaa.com/kajpress

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .