جمعه, ۱۶ آذر ۱۴۰۳

اخبار کشاورزی:

افزایش چشمگیر مصرف قهوه در ایران

Nn-_41.jpg

 

کشاورزی آینده جهان: 4/ آذر/1403

واردات از ۸ هزار تن به ۵۰ هزار تن رسید

رئیس انجمن قهوه ایران گفت: واردات قهوه از ۸ هزار تن در سال ۱۳۹۸ به بیش از ۵۰ هزار تن در سال جاری رسیده است که نشان‌دهنده افزایش مصرف این محصول در کشور است.

حسام ربیعی، رئیس انجمن قهوه ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: انجمن قهوه ایران به‌عنوان تنها متولی اصلی صنعت قهوه از پنج سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است و اکنون دومین نمایشگاه قهوه ایران برگزار می‌شود. این نمایشگاه فرصتی است برای گردهمایی تولیدکنندگان و علاقه‌مندان به قهوه تا با جدیدترین دستاوردهای این حوزه آشنا شوند و زمینه‌ای برای ایجاد ارتباطات جدید فراهم شود.

ربیعی با تأکید بر اهمیت آگاهی عمومی درباره مصرف قهوه در جامعه، اظهار داشت: درحال حاضر واردات دانه سبز قهوه به‌صورت خام انجام و تولیدکنندگان داخلی آن را به قهوه برشته‌شده تبدیل می‌کنند. اکنون شاهد رشد چشمگیری در مصرف این ماده هستیم؛ به‌گونه‌ای که واردات قهوه از ۸ هزار تن در سال ۱۳۹۸ به بیش از ۵۰ هزار تن در سال جاری رسیده است که نشان‌دهنده افزایش مصرف این محصول در کشور است.

وی همچنین به مشکلات جهانی در تولید قهوه اشاره کرد و افزود: بیشتر واردات قهوه ایران از ویتنام انجام می‌شود، اما تأخیر در ارسال محصولات و مشکلات آب‌وهوایی در برزیل تأثیرات منفی بر این صنعت داشته است.

در ادامه، حسین بابایی، نایب‌رئیس انجمن قهوه با اشاره به مشکلات تأمین مواد اولیه گفت: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها، سهمیه‌بندی دانه سبز قهوه است که نه تنها ناکافی است، بلکه شفافیت لازم را نیز ندارد. دانه سبز قهوه به‌عنوان ماده اولیه شناخته نمی‌شود و این موضوع باعث سیاست‌گذاری‌های اشتباه در این حوزه شده است.

وی ادامه داد: در سه سال اخیر، گروه کالایی دانه قهوه چندین بار تغییر کرده است. این گروه ابتدا در رده ۲۲ قرار داشت، اما به رده ۲۱ کاهش یافت و پس از اعتراضات متعدد، به گروه ۲۳ منتقل شده است.

وی افزود: طبق آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)در خرداد ماه ۱۴۰۱، بیش از ۲۷۰ واحد بزرگ صنعتی با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن فعالیت می‌کنند و بسیاری از آن‌ها در حال اجرای طرح‌های جدید هستند.

بابایی تصریح کرد: عدم تأمین مواد اولیه می‌تواند منجر به هدر رفت سرمایه‌گذاری‌ها و کاهش اشتغال‌زایی شود. با توجه به افزایش تقاضا برای قهوه در میان مردم، اهمیت تأمین این محصول بیشتر از پیش احساس می‌شود. اقبال مردم به مصرف قهوه افزایش یافته، اما اگر مواد اولیه تأمین نشود، نمی‌توان پاسخگوی این نیاز بود.

آرتم شهابیان، بازرس انجمن قهوه ایران بر ضرورت افزایش کیفیت قهوه در کشور تأکید کرد و گفت: مصرف قهوه در ایران طی سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته و نسل جوان باید با استانداردهای جهانی در این زمینه آشنا شود. نمایشگاه‌های سالیانه فرصت خوبی برای ارتقای آگاهی مصرف‌کنندگان و رقابت تولیدکنندگان فراهم کرده است.

وی همچنین به مشکلات موجود در تعامل با وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: قهوه یک محصول کشاورزی است و تصمیم‌گیران وزارت جهاد باید با انجمن قهوه تعامل بیشتری داشته باشند و تصمیمات خود را بر اساس شرایط جهانی اتخاذ کنند.

داوود حبیب‌اللهی، عضو هیئت‌مدیره انجمن قهوه با اشاره به مشکلات برنامه‌ریزی و تأمین مواد اولیه اظهار داشت: به‌دلیل عدم ثبات در سیاست‌های ثبت سفارش، امکان برنامه‌ریزی برای تولید در هفته‌های آینده وجود ندارد. این مشکلات منجر به تعدیل نیرو در صنعت قهوه خواهد شد.

علیرضا احمدپور عضو هیئت‌مدیره انجمن قهوه صنعت قهوه در ایران را نوپا دانست و گفت: این صنعت جوان اکنون توانایی رقابت با برندهای مطرح ایتالیایی را دارد و این نشان‌دهنده پتانسیل بالای صنعت قهوه در کشور است.

علی محجوربان تولید کننده و عضو کارگروه واردات انجمن قهوه به تأثیر افزایش قیمت جهانی قهوه و مشکلات اقلیمی در کشورهای تولیدکننده اشاره کرد و گفت: مشکلات اقلیمی در ویتنام و برزیل تأمین قهوه را دشوار کرده است. از طرفی، تأخیر در تخصیص ارز و زمان‌بندی اشتباه در واردات باعث شده مواد اولیه تازه به کشور وارد نشود. این موضوع بر کیفیت و تازگی قهوه تأثیر منفی گذاشته است.

به گزارش گاج پرس به نقل از برنا؛این نشست با تأکید بر ضرورت اصلاح سیاست‌های داخلی و تقویت ارتباط با کشورهای تولیدکننده قهوه به کار خود پایان داد......................................................././........... /. // کد41 N

ادامه مطلب در لینک زیر بخوانید:

https://B2n.ir/t41838

instagram.com/kajpressnews

ble.ir/@kajpress_ir

eitaa.com/kajpress

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .