کتاب "کشاورزی آینده" منتشر شد
کشاورزی آینده جهان- 07/ 09/ 1403
این کتاب که با همت خانم"فرح امامی نائینی" پژوهش، تحقیق و مطالعه شده است؛ به معرفی شیوه ای متفاوت و نوین با عنوان «شبه گلدانی»، با غنی سازی خاک و کاهش مصرف آب برای پرورش گیاهان می پردازد.
کتاب در هفت فصل، 237 صفحه و خلاصه ای به زبان انگلیسی و کتاب نامه، به روشی علمی، با راهنمایی، نظارت و همکاری دکتر محمدرضا وظیفه شناس که هم اکنون معاون مرکز تحقیقات کشاورزی استان یزد و عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های گرمسیری کشور است، تدوین و انتشار یافته است.
پایگاه خبری کشاورزی آینده جهان(کاج پرس) امیدوار است این پژوهش ارزشمند که با تلاش فراوان، مطالعات و تحقیقات گسترده و لحاظ ویژگی های اقلیم ایران به ویژه موضوع مصرف کم آب تهیه شده است؛ بتواند یک الگو برای تمام کشاورزان ایران و فراتر از آن در سطح جهان باشد.
در معرفی نامه این کتاب آمده است؛ «این کتاب روشی نوین در علم کشاورزی است که بر پایۀ دانش بومی بیان شده است و جمع بندی آراء صاحب نظران آب و خاک ایران با توجه به گرمایش زمین، کاهش منابع آبی، افزایش جمعیت، مشکلات محیط زیست و... بیانگر این بوده است که کشاورزی روبه کاهش است.
پژوهنده سعی کرده است با بهره گیری از مواد آلی درون خاک، روشی علمی، عملی را با عنوان «شبه گلدانی» ارائه نماید که به صورتی آسان و قابل اجرا در هر نوع خاکی باشد.
در فصل سوم این کتاب با توجه به محدودیت منابع آبی، شیوه های مدیریت آبیاری سنتی و نوین ارائه شده است. در فصل چهارم نیز با توجه به فقر خاک، روش های غنی سازی آن با نور خورشید و مواد آلی اعم از گیاهی و دامی ارائه شده است. فصل های پنجم و ششم این کتاب که موضوعات اصلی کتاب را تشکیل می دهد؛ براساس آیات 18 و 19 سوره مومنین با عناوین سکونت آب در خاک و مدیریت این سکونت نام گذاری شده است.
دو فصل اخیر بیان شیوۀ شبه گلدانی است که بیش از یک دهه در سه مرحله آزمایش شده است و نتایج آن به صورت آماری، میدانی و میدانی-آماری گزارش شده است، روش هایی که با کمترین هزینه به لحاظ اقتصادی، بیشترین بهره را از نظر زیست محیطی به ارمغان می آورد.
با توجه به نتایج مثبت این روش، پژوهنده از حد باغ و مزرعه فراتر رفته و در فصل هفتم این کتاب پیشنهاداتی برای کشت و زرع در کوه و بیابان بیان کرده است تا با کمترین میزان مصرف آب، حتی آب های خاکستری بتوان فقیرترین خاک ها را به دشت و جنگل تبدیل نمود. امید است راهکارهای این کتاب علاوه بر ایران، بتواند راهگشای کشاورزی آینده جهان نیز باشد.»
در شبکه های اجتماعی به ما بپیوندید: