سه شنبه, ۰۲ بهمن ۱۴۰۳

اخبار کشاورزی:

آبخیزداری و آبخوانداری، گامی مطمئن به سوی توسعه پایدار در بخش کشاورزی

اخبار کشاورزی: آبخیزداری و آبخوانداری، گامی مطمئن به سوی توسعه پایدار در بخش کشاورزی

 

سه شنبه یازدهم دی

کاج پرس- فرانک مسعودی

امروزه سهم و نقش آبخیزداری و آبخوان داری در کشاورزی کشوری مانند ایران بر کسی پوشیده نیست.

آبخیزداری با کنترل سیلاب و افزایش نفوذ آب به زمین، به تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و آبخوانداری کمک می‌کند و آبخوانداری نیز با افزایش ذخیره آب، به حفظ و احیای پوشش گیاهی و خاک در حوزه‌های آبخیز یاری می رساند. همچنین هدف دیگر از آبخیزداری مواجهه با فرسایش خاک است. متخصصان این بخش اعتقاد دارند با اجرای هر هکتار آبخیزداری می توان پانصد متر مکعب آب جدید تولید کرد و در عین حال، برنامه ریزی و اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری از هفت تن فرسایش خاکی و رسوب جلوگیری می کند.

در کشور ما، با کم بارشی های کم سابقه به ویژه در چند سال اخیر، آنچه می تواند روزنه ای به سوی توسعه پایدار در بخش کشاورزی باشد همانا آبخیزداری و آبخوانداری است، هرچند که سابقه آبخیزداری و آبخوانداری در ایران به سال ۱۳۲۸با تشکیل اداره بررسی های آب و خاک و حفظ منابع در وزارت کشاورزی وقت بر می گردد. با تصویب قانون تشکیل وزارت منابع طبیعی در سال ۱۳۴۶، دفتر فنی خاک نیز در سال ۱۳۴۷در این وزارتخانه تاسیس شد.

حالا، خوشبختانه در خبرهای هفته اول دی ماه و از قول نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی آمده بود: طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری امسال ۲۰هزار میلیارد ریال اعتبار مصوب‌شده دارد.

عباس گلرو در نشست شورای هماهنگی مدیران اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در توضیح بیشتر افزوده بود که طبق برنامه هفتم توسعه، سالانه عملیات آبخیزداری و آبخوانداری باید در سطح چهار میلیون هکتار اجرا شود که برای اجرا به ۵۰۰تا ۷۰۰هزار میلیارد ریال نیاز است.

وی از تصویب۲۰هزار میلیارد ریال اعتبار ملی امسال برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری خبر داده که با این میزان اعتبار می‌توان در سطح حدود ۳۰۰تا ۵۰۰هزار هکتار پیشرفت فیزیکی داشت.

وی از تامین بخش دیگری از این اعتبار از طریق مشارکت مردمی، مسوولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن خبر داده و گفته است که علاوه بر ۲۰هزار میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی سرمایه‌ای، در سطح استانی اعتباراتی برای آبخیزداری و آبخوانداری اختصاص می‌یابد و باید تلاش کرد در استان این اعتبارات از محل استانی و مشارکت مردم تحقق پیدا کند.

نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرده که دغدغه مردم و تشکل های مردم نهاد امروزه نسبت به حفظ منابع طبیعی افزایش پیدا کرده و برای اینکه احساس مسئولیت نسبت به عرصه های منابع طبیعی بیشتر شود، باید منافع مردم را با منافع منابع طبیعی گره زد تا انگیزه های حفظ منابع طبیعی در بین آحاد جامعه افزایش یابد.

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .