اخبار کشاورزی:
معاون وزیر جهاد کشاورزی:
صنعت دامی رتبه دوم اقتصاد کشور/ واکسنهای دامی ۵ ساله عرضه شود
کشاورزی آینده جهان: 16/ دی/1403
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دامپزشکی با بیان اینکه صنعت دامی رتبه دوم اقتصاد کشور بعد از نفت را داراست، گفت: واکسنهای مورد نیاز بخش دام، طیور و آبزیان باید طی مدت پنج سال تولید و به بازار عرضه شود.
«علیرضا رفیعی پور افزود: اکنون بخشی از واکسن مورد نیاز کشور از محل واردات تامین میشود، بنابراین تولید واکسن نباید ۱۰۰ سال طول بکشد بلکه باید واکسنهای نسل جدید بعد از پنج سال ساخته و به بازار عرضه شود تا برای کشور و منطقه مفید واقع شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ پلتفرم درخواست مجوز واکسن در سازمان دامپزشکی وجود دارد، اظهار داشت: ایرادی که به موسسه رازی وارد است، تولیدکنندگان واکسن همیشه به سراغ ۱۰ تا ۱۵ واکسن خاص میروند و بقیه تولید نمیشود.
رفیعی پور تصریحکرد: به طور قطع کشور به واکسنهای جدید با تکفناوریهای ویژه وهای تک از جمله ساخت سید، بذر، فیلد آبزیان و پت انیمال نیاز دارد که امیدواریم در تامین این واکسنها موسسه رازی به ما کمک کند.
۱۰۰ سالگی موسسه رازی و سازمان دامپزشکی مرهون محققان و دامپزشکان کشور است
رئیس سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۰۰ سالگی موسسه رازی و سازمان دامپزشکی کشور باعث عزت کشور است که مرهون تلاشهای محققان، پژوهشگران و دامپزشکانی است که در حوزه موسسه رازی و دامپزشکی فعالیت داشته اند.
وی با بیان اینکه دانشکده دامپزشکی نزدیک ۹۲ سال سابقه دارد، اظهار داشت: علم، اجرا و تحقیقات همه بیش از ۱۰۰ سال تجربه دارند، اما در حوزه اجرا با داشتن ۵۰ هزار نفر نیرو دامپزشکی، ۶ هزارو ۳۰۰ نفر نیروی حاکمیتی و ۴۵ هزار نفر نیروی نظام دامپزشکی درحالت اقناعی قرار داریم که باید به سمت تکنولوژی و توسعه هایتک و به روز شدن پیش برویم.
۲۰ دانشکده دامپزشکی
رفیعی پور با بیان اینکه در حوزه دانشگاه زیاده روی کرده ایم، افزود: اکنون ۲۰ دانشکده دامپزشکی در کشور داریم؛ به عبارتی در این حوزه به اقناع رسیده ایم و دیگر جای توسعه و پیشرفت نداریم، درحالی که در حوزه تحقیقات، پژوهش، واکسن سازی، تشخیص و آزمایشگاه به طور قطع نیازمند توسعه و پیشرفت هستیم.
وی اهداف سازمان دامپزشکی کشور را بر اساس سه اصل سازمان جهانی بهداشت دام در بخشهای بهداشت، نظارت، رصدو پایش دانست و گفت: اگر پروتکل بهداشتی را اجرا میکنیم به دنبال ریشه کنی بیماری هستیم و اگر به دنبال درمان و پیشگیری و مبارزه با بیماریها هستیم به طور قطع در این موضوع بزرگترین حامی ما موسسه تحقیقات، واکسن و سرم سازی رازی است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور بر این باور است که موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی پس از گذشت ۱۰۰ سال فعالیت توانسته شعار «پیشگیری بهتر از درمان است» را تحقق ببخشد.
وی اظهار داشت: بدون مولفه واکسن به هیچ وجه حفظ و حراست از سرمایههای دامی و تولید فراوردههای خام دامی، سلامت، بهداشت، کیفیت، پیشگیری و مقابله با بیماریها وجود ندارد.
به گزارش کاج پرس به نقل از ایرنا؛ رفیعی پور گفت: طی چند سال گذشته موسسه رازی تکثیر شده و اکنون ۶ تا هفت شرکت دانش بنیان تولیدات واکسن را انجام میدهند که باید توسعه یابند./... .// کد155 O
ble.ir/@kajpress_ir
eitaa.com/kajpress