اخبار کشاورزی:
با عضویت ۲۰ هیات علمی دانشگاههای خارجی
همایش بینالمللی کشاورزی در جیرفت با دعوت از پرچمدار مزارع عمودی جهان فراخوان داد
کشاورزی آینده جهان: 14/ اسفند/1403
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی ۲۶ و ۲۷ فروردین در حالی در دانشگاه دولتی جیرفت برگزار میشود که ۲۰ هیات علمی از ۷۵ عضو کمیته علمی آن از دانشگاههای خارجی هستند و از پرچمدار مزارع عمودی جهان نیز دعوت کرده است.
دبیر علمی این همایش روز سهشنبه در گفت و گویی اظهار کرد: این همایش یکی از بزرگترین رویدادهای علمی حوزه کشاورزی در جنوب استان کرمان است که هر ۲ سال یک بار با حضور صدها تن از دانش پژوهان، پیشکسوتان و اساتید دانشگاهی و تحقیقاتی، دانشجویان، محققان، کارشناسان، کشاورزان پیشرو و شرکتهای دانش بنیان با برگزاری سخنرانی ها، هم اندیشی، برپایی نمایشگاههای تخصصی و سایر برنامههای فوق العاده برگزار میشود.
ناصر عسکری افزود: ارتقای دانش و تبادل تجربیات علمی، توسعه پایدار کشاورزی و محیط زیست، بهبود امنیت غذایی، جلب همکاریهای بینالمللی و تاکید بر کشاورزی هوشمند از جمله اهداف این همایش است.
وی ادامه داد: این همایش میتواند با بهرهگیری از ظرفیتهای منطقهای و علمی، بستری مناسب برای پیشبرد اهداف توسعهای در سطح ملی و بینالمللی فراهم کند.
عسکری با اشاره به محورهای همایش بیان کرد: یافتههای نوین در تولید و نگهداری محصولات کشاورزی، دامی، طیور و آبزیان، پیامدهای تغییر اقلیم و تنشهای محیطی بر کشاورزی و محیط زیست، کشاورزی دقیق و کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی و محیط زیست، اقتصاد چرخهای در کشاورزی و توسعه پایدار برخی از این محورها هستند.
وی اضافه کرد: کشاورزی نوین و تهدیدات باروری انسان، دام، طیور و آبزیان، روشهای نوین بهداشت، کنترل کیفیت و بستهبندی مواد غذایی، تنوع زیستی و حفاظت از تنوع زیستی در کشاورزی و محیط زیست، تکنولوژیهای نوین مدیریت و حفاظت از آب و خاک، انرژیهای تجدیدپذیر و فنآوری سبز در کشاورزی و محیط زیست و نقش آموزش و ابزارهای دیجیتال در کشاورزی و محیط زیست برخی دیگر از محورهای این همایش است.
دبیر علمی همایش افزود: نقش تخریب اراضی، ریزگردها و آلودگی هوا بر کشاورزی و محیط زیست، استفاده از کودهای زیستی و کاهش استفاده از سموم شیمیایی، نقش استارتآپها و تعاونیها در توسعه اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی، یافتههای نوین در علوم گیاهپزشکی و کنترل آفات و بیماریهای گیاهی، بیماریهای مشترک انسان، دام، طیور و آبزیان، پدافند غیرعامل در کشاورزی و سلامت و سایر دستاورهای علمی نوین در زمینه کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی نیز دیگر محورهای این همایش را تشکیل میدهد.
ترکیب هیات علمی از اساتید داخل و خارج کشور
عسکری گفت: ۷۵ نفر، اعضای کمیته علمی این همایش را تشکیل میدهند که ۲۰ نفر از آنها از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاههای خارجی هستند.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی گروه باغبانی دانشگاه جیرفت یادآور شد: علاقه مندان میتوانند برای حضور در این همایش و کسب اطلاعات بیشتر به تارنمای همایش به آدرس https://conf.ujiroft.ac.ir/iaefs۲۰۲۵/ مراجعه کنند.
به گزارش کاج پرس به نقل از ایرنا؛ وی اضافه کرد: لئو مارسلیس، پرچمدار توسعه کشتهای عمودی و کارخانههای گیاهی جهان و مدیر گروه علوم باغبانی دانشگاه واخنینگن هلند، پروفسور دکتر ریچارد ویسر از اساتید مطرح به نژادی گیاهی و پروفسور دکتر مارک آرتس از اساتید مطرح ژنتیک جهان از دانشگاه واخنینگن هلند بعنوان سخنران کلیدی به این همایش دعوت شده است.
عسکری بیان کرد: کارخانه گیاهی با روشهای نوین پرورش گیاهان استفاده از آب را تا ۹۰ درصد کاهش میدهد.
دبیر علمی همایش یادآور شد: مقالات برتر بعد از داوری در آی اس ای نمایه خواهند شد و به ژورنالها و مجلات علمی و پژوهشی برای چاپ معرفی میشوند.
دبیر علمی همایش یادآور شد: مقالات برتر بعد از داوری در آی اس سی (ISC) و سیلیویکا نمایه خواهند شد و با توافق با چندین مجله علمی پژوهشی داخلی و بین المللی برای چاپ معرفی میشوند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر دانشگاه ها، انجمن علوم باغبانی، انجمنهای گیاهان زینتی و هیدروپونیک ایران و همچنین انجمن میکروبیولوژی آمریکا هم از این همایش حمایت کرده اند................. ..../. // کد100 M
eitaa.com/kajpress