اخبار کشاورزی:
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور خبر داد:
حذف ۱۴ سم پر خطر کشاورزی
کشاورزی آینده جهان: 21/ اسفند/1403
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور از حذف ۱۴ سم پرخطر از فهرست سموم کشاورزی به منظور تامین سلامت مردم در سال جاری خبر داد و گفت: استاندارد اجباری ۳۰ آفتکش تدوین شده و در دست بررسی است.
مریم جلیلی مقدم در نشست خبری و بازدید رسانهها از آزمایشگاه مرجع کنترل کیفیت سموم کشاورزی افزود: آفتکشهای مورد نیاز بخش کشاورزی بهتر از سال گذشته تامین شده و هیات نظارت بر سموم مرکب از نمایندگان بخش پزشکی، دامپزشکی، تحقیقات و غیره در واردات سموم نظارت میکنند تا سلامت مردم و محیط زیست حفظ شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: در حال حاضر ۱۲درصد سموم کشاورزی پرخطر و ۷۸ درصد کم خطر هستند.جلیلی مقدم، به امضای تفاهم نامه همکاری با مجارستان، ازبکستان، اندونزی و فیلیپین در زمینه صادرات محصولات کشاورزی با تاکید بر رعایت قرنطینه ای اشاره کرد و افزود: سیستم پیگیری برخط برای تسهیل تجارت با کشور روسیه راه اندازی میشود.وی درباره حفظ سلامت محصولات کشاورزی، گفت: برای سلامت محصولات کشاورزی ۱۸ هزار مورد را سازمان غذا و دارو بررسی کرده و نسبت به دو سال گذشته سلامت محصولات کشاورزی ما بسیار بهبود یافته است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه از ورود آفت کشهای پرخطر جلوگیری میکنیم، اضافه کرد: مبارزه با آفات را به سمت کنترل بیولوژیک سوق میدهیم و از سازمان انرژی اتمی هم برای حفظ سلامت محصولات کمک میگیریم.وی اظهار داشت: طبق آمار فائو، در صورت عدم استفاده از آفتکشها عملکرد محصول ۳۰ درصد کاهش مییابد.
۸۵ درصد سموم مورد نیاز سال ۱۴۰۴ تامین شده است
در این نشست، حمید یدایی مدیرکل دفتر کنترل کیفیت سموم گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: بیش از ۸۵ درصد سموم مورد نیاز سال آینده بخش کشاورزی تامین شده و ۲۸ هزار تن سموم تکنیکال وارد کشور شده است.
وی درباره عدم رضایت کشاورزان در خصوص کیفیت سموم، تصریح کرد: به دلیل تحریمها نمیتوانیم سموم مورد نیاز کشور را از شرکتهای معتبر تامین و وارد کنیم اما کشاورزان نیز شرایط سمپاشی را رعایت نمیکنند.
این مقام مسئول اضافه کرد: تغییرات اقلیمی و آب و هوایی هم شرایط تولید و سمپاشی را تغییر داده، گیاهان به سموم مقاوم شده اند و میزان مصرف سموم در هکتار بالا رفته است.
دلیل گرانی سموم شیمیایی
یدایی درباره دلیل گرانی سموم شیمیایی که هزینه تولید را بالا برده است، گفت: ارز ترجیحی سموم خارجی حذف شده و واردات با ارز توافقی انجام میشود، عدم تخصیص به موقع ارز هم به بالا رفتن قیمت سموم کشاورزی منجر میشود.
به گزارش کاج پرس به نقل از ایرنا؛ وی افزود: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تنها شرکت دولتی واردکننده سموم است که سهم ناچیزی در این خصوص دارد و ۹۸ درصد سم مورد نیاز کشور توسط بخش خصوصی وارد میشود....../............../. // کد150 M
eitaa.com/kajpress