سه شنبه, ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

اخبار کشاورزی:

حمایت از تولید داخل، اولویت اول وزارت جهاد کشاورزی

 

Mm_-161.jpg

 

کشاورزی آینده جهان: 21/ اسفند/1403

وزیر جهاد کشاورزی گفت: اولویت اول وزارت جهاد کشاورزی حمایت از تولید داخل است و اگر در جایی ناگزیر باشد از طریق واردات نیازمندی‌های داخلی را تامین خواهد کرد.

غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در نشست علنی مجلس در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست در مورد ارزیابی اقدامات و عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در راستای تنظیم بازار و تامین کالا‌های اساسی و مایحتاج عمومی در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴ گفت: موضوع امنیت غذایی برای ما از جمله مسایل اولویت دار محسوب می‌شود. این موضوع از جمله تاکیدات مقام معظم رهبری است و ایشان در دیدار اخیر با کارگزاران نظام مجددا بر این موضوع تاکید کردند.

غلامرضا نوری قزلجه با بیان اینکه امنیت غذایی مهم‌ترین رسالت وزارت جهاد کشاورزی قلمداد می‌شود ادامه داد: امنیت غذایی شامل یک زنجیره‌ به هم پیوسته‌ای است که لازم است در این زنجیره حرکت به سوی حکمرانی خوب و مدیریت جهادی به عنوان یک سیاست کلان در جهت دهی تمام فرایند‌های زنجیره غذایی اتخاذ شود.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه فراهم‌سازی غذا متاثر از سه عامل تولید، تجارت و ذخیره‌سازی است، بیان کرد: تولید داخلی محصولات کشاورزی یکی از کلیدی‌ترین اجزای امنیت غذایی است، لذا اولویت اول وزارت جهاد کشاورزی توجه و حمایت از تولید داخل است و اگر در جایی ناگزیر باشد از طریق واردات نیازمندی‌های داخلی را تامین خواهد کرد.

غلامرضا نوری قزلجه افزود: برای اینکه غذای کافی و سالم در اختیار تمامی افراد کشور قرار گیرد ضرورتا علاوه بر تولید باید در خصوص شبکه‌های عرضه نیز تدابیر لازم اتخاذ شود، بر همین اساس ضمن استفاده از شبکه‌های موجود که توسط بازاریان، اسناف و سایر دست اندرکاران مدیریت می‌شود و شبکه‌های عرضه نو ظهور تحت عنوان فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعاونی‌های مصرف بنکداران نیز مد نظر می‌باشد که از این شبکه‌های برای توزیع مواد غذایی به ویژه کالای اساسی و بالاخص کالا‌هایی که یارانه مستقیم برای تامین و تولید آنها پرداخت می‌شود، استفاده گردد و این موارد اتفاق افتاده و علت استفاده از این شبکه‌ها قابل رصد بودن، این شبکه‌ها می‌باشد.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به کالا‌های کشاورزی تولید داخل، بیان کرد: این کالا‌ها در اکثر مناطق و به خاطر کوچک بودن واحدی تولید کشاورزی و عدم شناخت تولید کنندگان از بازار، ایجاب می‌کند از تعاونی‌های کشاورزی که زیر نظر تعاونی روستایی هستند و متعلق به کشاورزان همان منطقه می‌باشند، استفاده شود و این یکی از نقایص نظام بازرگانی در بخش کشاورزی است که در زمان دفاع از برنامه‌های خود به این موارد و سایر مغایرت‌های آماری اشاره کردند. از این را ما برنامه‌هایی را برای رفع این نقیصه آغاز کردیم و با ابلاغ به معاونت‌های ذی ربط دستور داده شده تا کارگروهی در وزارتخانه، ساماندهی امور تعاونی‌ها و اصلاح ساختار تعاون روستایی و تشکل‌های وابسته به آن را در دستور کار قرار دهد که انشاالله در ماه‌های آتی برنامه‌های اصلاح ساختار تعاون روستایی و تشکل‌های وابسته به آن تدوین و اجرایی خواهد شد.

غلامرضا نوری قزلجه تاکید کرد: در شرایط فعلی برای تنظیم بازار نیز اتحادیه‌های مربوطه مخصوصا اتحادیه‌های دامداری کشور نسبت به راه اندازی عرضه مستقیم گوشت قرمز اقدام کردند که برای اولین بار در سطح کشوری مهم و در ایام ماه مبارک رمضان اتفاق افتاده است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به سایر اقداماتی که برای اصلاح نظام بازرگانی صورت گرفته، بیان کرد: یکی از این موارد تدوین برنامه تجاری برای بخش کشاورزی است، لذا این موضوع امسال به موقع اعلام شد تا همه تجار و بازرگانان برنامه‌های صادراتی خودشان را برای سال ۱۴۰۴ با آن نیز تطبیق دهند. در این برنامه نیاز داخلی و تولید نیز مورد ملاحظه قرار گرفته است.

غلامرضا نوری قزلجه با اشاره به تنظیم محصولات کشاورزی از طریق واردات بیان کرد: به واقع دستگاه‌های مختلفی از جمله سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارت صمت، سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و مابقی دستگاه‌ها در این موضوع نقش آفرینی می‌کنند. به حمدالله هماهنگی و همکاری خوبی فی مابین این دستگاه‌ها وجود دارد و شخص رئیس جمهور نیز در این حوزه و در خصوص سفره مردم مسایل را با حساسیت دنبال می‌کنند.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه در رابطه با تغییرات نرخ ارز بیان کرد: تغییرات نرخ ارز و همچنین افزایش جهانی، باعث افزایش قیمت برخی محصولات و اقلام شده است، از این رو محصول جو در سه ماه گذشته ۸.۵ درصد، ذرت ۷ درصد و روغن ۹ درصد افزایش قیمت داشته است و همه اینها باعث بالا رفتن قیمت کالا‌های وارداتی نظیر حبوبات و میوه‌جات شده است.

غلامرضا نوری قزلجه افزود: ایجاد فراوانی در بازار یکی از سیاست‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار بود، لذا این موضوع در ایام پایانی سال و براساس هماهنگی‌های صورت گرفته انجام پذیرفته است. برای تنظیم بازار در ایام پایانی سال سعی شده تا از ظرفیت خود اصناف و تامین کنندگان استفاده شود. همچنین برای اولین بار انجمن واردکننده برج به شبکه‌های عرضه تعریف شده، تمکین کرده‌اند و علاوه بر تامین بنکداران، ۷۰ هزار تن برنج در شبکه‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای به قیمت ابلاغی توسط سازمان حمایت عرضه شده است.

بازار حبوبات به زودی به آرامش می‌رسد

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با مدیریت میوه شب عید گفت: در این مورد دستورالعمل خرید میوه شب عید از آبان ماه به تعاون روستایی ابلاغ و به استانداران محترم نیز اعلام شده است؛ لذا این موضوع در کارگروه مربوطه میزان نیازمندی استان احصا و خرید انجام می‌شود، بنابراین این موضوع توسط تشکل‌ها انجام گرفت و تحت اختیار سازمان تعاون روستایی است که به محض اعلام توسط کارگروه‌های استانی عرضه خواهد شد.

غلامرضا نوری قزلجه افزود: علاوه بر این ذخایر احتیاطی، میوه نیز در نظر گرفته شده و مقدار مناسبی خریداری شده تا چنانچه هر استانی به مشکلی برخورد، از این طریق نیازمندی‌ها تامین شود، بنابراین به طوری در این بخش برنامه ریزی شده که بار مالی برای دولت نیز ایجاد نکند. همچنین با تفاهمی که با انجمن صادرکنندگان و تولیدکنندگان به عمل آمد در این ایام ضمن صادرات نیازمندی داخل با قیمت مناسب تامین خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به تامین کالا‌های مربوط به برنامه توزیع کالابرگ در پایان سال بیان کرد: در این ایام پایانی سال برای کل کالابرگ‌هایی که صادر شده، تامین کالا به اندازه کافی صورت گرفته است، بنابراین ما در این زمینه مشکل و نگرانی نداریم.

غلامرضا نوری قزلجه در ادامه با اشاره به اجرای طرح عید تا عید، گفت: اجرای طرح عید تا عید توسط شرکت بازرگانی دولتی است که شامل تخصیص سهمیه ۲۵ هزار تن برنج ویژه ماه مبارک رمضان و عید نوروز جهت عرضه در فروشگاه‌های زنجیره‌ای است. همچنین در این بخش تخصیص ۱۰ هزار تن شکر خانوار، ۵۰ هزار تن روغن برای مصارف خانوار و صنف و صنعت، ۲۰ هزار تن برنج وارداتی، توزیع استانی ۱۰ هزار تن شکر، تخصیص ۷۰ هزار تن برنج وارداتی از محل واردات انجمن واردکنندگان مد نظر قرار گرفته است.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به مدیریت بازار حبوبات در کشور بیان کرد: با مدیریتی که در این بخش صورت گرفته، تشکل‌ها قرار است همین روز‌ها توزیع حبوبات را مدنظر قرار دهند، لذا با توجه به این موارد باید تاکید کنم که به زودی بازار حبوبات به آرامش خواهد رسید.

غلامرضا نوری قزلجه در ادامه در پاسخ به سوال نمایندگان مبنی بر اینکه چرا حمایتی از تولید داخلی صورت نمی‌گیرد، گفت: باید در این مورد اشاره کنم که امسال صادرات ما ۳۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است، همچنین واردات محصولات کشاورزی در سال جاری از نظر ارزش ۱۲ درصد و از منظر وزنی ۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: همچنین حدود یک سوم تراز تجاری بخش کشاورزی اصلاح شده و ما به سمت مثبت حرکت می‌کنیم و همه سیاست گذاری‌ها برای حمایت از تولید داخل است.

غلامرضا نوری قزلجه با بیان اینکه شورای قیمت‌گذاری فعالیت جدی دارد، بیان کرد: این شورا با ملاحظه منافع تولیدکنندگان، سیاست‌گذاری و قمیت‌گذاری کرده است، همچنین در رابطه به واردات هم باید اشاره کنم که ما مطلقا زیر بار فشار افرادی که قصد داشتند زیاده از نیاز کشور کالا به کشور وارد کنند، نرفتیم. ما تحت هر شرایطی بود مقاومت کردیم و بازار را تنظیم کردیم.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: همچنین ما پول چای‌کاران را برای اولین بار به کلی ساماندهی کردیم و سهم دولتی پرداخت شده است و مشکل چای سنواتی صفر و حل شده است.

غلامرضا نوری قزلجه با اشاره به مطالبات در باره کمبود کود در کشور اظهار کرد: کمبود کود ناشی از کمبود گاز است و متاسفانه بسیاری از پتروشیمی‌ها در چند هفته گذشته تعطیل بوده‌اند، اما به زودی در محل‌هایی که کشت انجام می‌گیرد، کود هم تامین خواهد شد.

به گزارش کاج پرس به نقل از ایرنا؛ وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه در حمایت از دامداران، بیان کرد: در شش ماه گذشته ۲۵ درصد به روی قیمت دام زنده اضافه شده است و به واقع دامداران به حاصل دسترنج خود رسیده‌اند، بنابراین هزینه‌های واسطه‌ای کم شده و به درآمد دامداران اضافه شده است.................../............../. // کد161 M

instagram.com/kajpressnews

eitaa.com/kajpress

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .