سه شنبه, ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

تحلیل کشاورزی

رشد و ارتقای مراکز خدمات کشاورزی دهستان ها؛ یاران تمام قد وزارت جهاد کشاورزی در سراسر ایران

کاج پرس: رشد و ارتقای مراکز خدمات کشاورزی دهستان ها؛ یاران تمام قد وزارت جهاد کشاورزی در سراسر ایران

 

‌فرانک مسعودی

پیش از این در سال 1359 (۵۹.۳.۱۴) مجلس شورای اسلامی لایحه ای قانونی مربوط به ایجاد مراکز خدمات کشاورزی، روستایی و عشایری تصویب و طی آن، وزارت کشاورزی و عمرانی روستایی وقت را موظف کرده بود به تدریج در هر یک از دهستان های کشور واحدی به نام مرکز خدمات کشاورزی، روستایی و ‌عشایری بر اساس این ماده واحده و آیین‌نامه‌های اجرایی آن ایجاد نماید.

‌این نهاد، هدف و منظور از تشکیل مرکز خدمات کشاورزی و روستایی و عشایری دهستان را، توسعه فعالیت های کشاورزی، روستایی، عشایری و‌ارائه و عرضه خدمات فنی، اعتباری، زیربنایی، رفاهی، آموزشی و تحقیقی و ترویجی و تهیه و تجهیز و توزیع وسائل و لوازم و نهادهای کشاورزی و‌تسهیلات خدمات بازرگانی و سایر فعالیت های مرتبط با امور مذکور، با توجه به نیازهایی که از طریق شوراها اعلام می‌شود و با جلب همکاری و مشارکت‌مستمر مردم خوانده بود. آیین نامه اجرایی قانون ایجاد مراکز خدمات کشاورزی، روستایی و عشایری

نیز در تاریخ ۱۳۶۰/۰۴/۰۶توسط هیات وزیران تصویب شد.

همچنین، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در تاریخ 26 اردیبهشت 1397، اعلام کرده بود که در اجرای ماده 2 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی و مواد 5 و 15 قانون نظام جامع دامپروری کشور، با هدف تنوع بخشی به ظرفیت های اشتغال در بخش کشاورزی و ایجاد فرصت های جدید شغلی متناسب با شرایط اقتصادی و اجتماعی بخش و حرکت به سمت کشاورزی نوین از طریق نفوذ دانش روز به عرصه های کشاورزی در سطح روستاها و شهرستانها، «نظام صدور مجوز مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی» به شماره 32709/020 مورخ 19/11/95 و دستورالعمل ترکیب نیروی انسانی متخصص این مراکز موضوع تبصره 3 ماده 2 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی به شماره 32708/020 مورخ 19/11/95، توسط وزیر جهاد کشاورزی وقت، ابلاغ گردیده است.

در این خبر مندرج در وبگاه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی (سانکا) آمده: در نظام صدور مجوز مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی حمایت مدیران بخش کشاورزی اعم از دولتی و غیردولتی در جهت ایجاد، استقرار و توسعه مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی و تلاش در جهت واگذاری حداکثری وظایف تصدی گری وزارت جهاد کشاورزی به مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی جزو الزامات و سیاست ها شمرده شده است و با احصای تمامی خدمات قابل ارائه در بخش کشاورزی، این خدمات را جزو خدمات قابل ارائه مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی قلمداد کرده است.

همچنین طبق تصریح مفاد این نظام، کلیه واحدهای ارائه دهنده خدمات بخش کشاورزی ملزم به تطبیق شرایط و اخذ مجوز مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی شده اند و دستگاه های دولتی نیز تنها مجاز به انعقاد قرارداد و ارجاع کارهای دولتی به غیر از این مراکز نخواهند بود.

حالا، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی از اختصاص ۷هزار میلیارد تومان اعتبار (۷همت) از محل مولدسازی وزارت جهاد کشاورزی برای نوسازی و تجهیز مراکز خدمات کشاورزی دهستان‌ها خبر داده است.

شاهپور علایی‌مقدم در نشست جوانی جمعیت روستایی و عشایری و جهاد تبیین پیشرفت که در محل دفتر نمایندگی ولی‌فقیه وزارتخانه برگزار شد، فراهم شدن الزامات و اعتبارات برای جوانی جمعیت روستایی و عشایری را ضروری خواند و افزود: هنگامی که در کشور یک قانون وضع می‌شود، الزامات رسیدن به اهداف آن نیز باید مد نظر قرار گیرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای انجام کارهای فرهنگی در زمینه جوانی جمعیت و همچنین پایداری جامعه شهری، روستایی و عشایری به هر شکلی از سایر درآمدهای وزارت جهادکشاورزی و سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه استفاده کرده‌ایم، اما لازم است الزامات و ابزارها برای تحقق اهداف برنامه‌های پنج ساله توسعه تامین شود.

علائی مقدم تصریح کرد: بررسی‌های مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد تنها ۲۵تا ۳۰درصد اهداف برنامه‌های پنجم و ششم توسعه محقق شده و دلیل آن متناسب نبودن الزامات و اعتبارات است.

وی عدم تامین اعتبار برای جوانی جمعیت در سه سال گذشته، عدم وجود آزمایشگاه‌های مرجع و تجهیزات و کاهش نیروهای متخصص در جامعه روستایی و عشایری و پایین بودن مبلغ تخصیص داده شده در ضوابط اجرایی بودجه برای مهد کودک کارکنان را از جمله چالش‌ها در زمینه جوانی جمعیت برشمرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهادکشاورزی مراکز خدمات جهادکشاورزی دهستان‌ها را بازوی توانمند برای انتقال سیاست‌ها، برنامه‌های فرهنگی، کشاورزی و یافته‌های تحقیقاتی عنوان کرد و گفت: یک هزارو ۴۵۰مرکز خدمات جهادکشاورزی دهستان در سطح کشور داریم که کار ترویجی انجام می‌دهند و نیاز به بازسازی و نوسازی دارند.

علائی مقدم افزود: در گذشته میانگین نیروهای هر یک از این مراکز ۱۲نفر بود، اما اکنون به دلیل نبود امکانات و تجهیزات به دو نفر رسیده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره جهاد تبیین پیشرفت و انعکاس رسانه‌ای دستاوردهای وزارت جهادکشاورزی نیز گفت: دستاوردهای بزرگی در بخش کشاورزی داشته‌ایم که باید برای مردم تببین شود.

به گزارش کاج پرس به نقل از ایرنا؛ وی ادامه داد: وزارت جهادکشاورزی در حوزه‌هایی همچون برخورداری از شاخص آب در جامعه عشایری و نصب پنل‌های خورشیدی دستاوردهای خوبی داشته که با همکاری صدا و سیما و مرکز روابط عمومی وزارت جهادکشاورزی می‌توان اطلاع‌رسانی و مستند کرد.

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .