جمعه, ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

اخبار کشاورزی:

گنجینه‌های زنده در دل آب‌ها؛ ذخایر ژنتیکی، سرمایه‌ای برای امنیت غذایی و آینده‌ای پایدار

 

Gg-73.jpg

کشاورزی آینده جهان: 16/ فروردین/1404

مدیرکل دفتر بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: ایران با تنوع اقلیمی کم‌نظیر و بیش از ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی، زیستگاهی غنی از گونه‌های آبزی دارد که حفاظت از آن‌ها ضرورتی اجتناب‌ناپذیر استذخایر ژنتیکی و زیستی آبزیان، پشتوانه‌ای ارزشمند برای حفظ تنوع زیستی، پایداری اکوسیستم‌ها و تامین امنیت غذایی کشور به شمار می‌آیند. این منابع حیاتی، نه‌تنها نقش مؤثری در توسعه پایدار ایفا می‌کنند، بلکه به‌عنوان سرمایه‌ای راهبردی برای نسل‌های آینده محسوب می‌شوند.

ناصر کرمی‌راد، مدیرکل دفتر بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران، با تأکید بر اهمیت این ذخایر در چشم‌انداز امنیت غذایی کشور گفت: «ایران با تنوع اقلیمی کم‌نظیر و بیش از ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی، زیستگاهی غنی از گونه‌های آبزی دارد که حفاظت از آن‌ها ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.»

وی با اشاره به سابقه طولانی سازمان شیلات در بازسازی ذخایر آبزیان افزود: «این سازمان از دهه‌ها پیش، بازسازی ذخایر ژنتیکی را در دستور کار قرار داده و از سال ۱۳۵۲ با راه‌اندازی مرکز ملی بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی در استان گیلان، این فعالیت‌ها شکل نظام‌مندتری یافته‌اند.»

به گزارش کاج پرس به نقل از ایانا، به گفته کرمی‌راد، در حال حاضر ۱۳ مرکز تخصصی از شمال تا جنوب کشور، مأموریت نگهداری، تکثیر و رهاسازی بیش از ۳۳ گونه آبزی را برعهده دارند. وی افزود: «در سال ۱۴۰۳، بیش از ۴۵۲ میلیون قطعه انواع آبزیان در منابع آبی کشور رهاسازی شده که نتیجه تلاش‌های مستمر این مراکز در حفاظت از منابع ژنتیکی زنده کشور است.. .................. ... // کد73 G

instagram.com/kajpressnews

eitaa.com/kajpress

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .