اخبار کشاورزی:
سرپرست سازمان امور عشایری ایران:
۲۵ درصد جامعه عشایری از پنلهای خورشیدی بهره مند هستند
کشاورزی آینده جهان: 17/ فروردین/1404
سرپرست سازمان امور عشایری ایران گفت: اکنون فقط ۲۵ درصد جامعه عشایری کشور از پنلهای خورشیدی بهرهمند هستند که این آمار باید ارتقا یابد.
جهانبخش میرزاوند روز یکشنبه در نخستین نشست رسانه ای خود در سال ۱۴۰۴ افزود: جامعه عشایری به دلیل پراکندگی، از نعمت روشنایی کمی برخوردارند، بنابراین در قانون رفع محدودیتها در این زمینه با توزیع پنلهای خورشیدی پیش بینی شده که علاوه بر حفاظت از محیط زیست، منجر به توسعه بهکارگیری انرژیهای پاک میشود.
سرپرست سازمان امور عشایری ایران اظهار داشت: جامعه عشایری زیرساخت آنچنانی ندارد و از نعمت روشنایی برخوردار نیست، این تکلیف را قانونگذار به وزارت نیرو داده است و ما به عنوان سازمان تنظیمگر، نیازها را دریافت میکنیم.
وی تصریحکرد: پنلهای خورشیدی یک فناوری جدید است که بخش قابل توجه آنها وارداتی است، همچنین بخش هایی از آنها در داخل تولید میشود. بر این اساس در سالهای گذشته تحریمهای ظالمانه مشکلاتی در تامین دستگاهها ایجاد کرده است.میرزاوند ابراز امیدواری کرد با حضور شرکتهای دانشبنیان روزی فرا برسد که پنلهای خورشیدی ۱۰۰ درصد تولید داخل باشند.وی گفت: با ابتکار عمل همکاران ما در وزارت نیرو و شرکت هایی که بخش قابل توجهی از این پنلها را تولید میکنند، به اندازه تخصیص اعتبارات پنل خورشیدی توزیع شده اما برخورداری از این پنلها در جامعه عشایری بیش از ۲۵ درصد از کل این جامعه نیست. این درحالیست که نیاز جامعه عشایری به پنلهای خورشیدی ۳۰۰ هزار دستگاه است.
سرپرست سازمان امور عشایری ایران ابراز امیدواری کرد با حضور شرکتهای دانش بنیان، در تامین پنلهای خورشیدی جامعه عشایر خودکفا شویم.
برنامه افزایش تولیدات عشایری در سال ۱۴۰۴
سرپرست سازمان امور عشایری کشور با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ به «سرمایه گذاری برای تولید» گفت: در جامعه عشایری بسیاری از بخشهای تولیدی از جمله صنایع دستی، تولید گوشت قرمز و لبنیات، گیاهان دارویی، صنعت نمدمالی، رنگ ورزی و رنگ آمیزی و گردشگری عشایر مغفول باقی مانده است؛ بنابراین در سال ۱۴۰۴ برنامه افزایش سرمایه گذاری در این بخشها در دستور کار است.وی افزود: این درحالیست که جامعه عشایری کشور در ارتقای امنیت غذایی، حفظ محیط زیست و منابع طبیعی و ایجاد تنوع فرهنگی در کشور نقش بسزایی دارد.
افزایش ۳۰ درصدی ظرفیت تولید گوشت قرمز عشایر
میرزاوند درباره وضعیت برنامه خودکفایی گوشت با سرمایه گذاری در جامعه عشایری، افزود: در حال حاضر بیش از ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور توسط جامعه عشایری تولید میشود.به گفته وی، طبق آمارها ۶۰ میلیون راس دام سبک در کشور وجود دارد که از این میزان حدود ۲۸ میلیون راس دام مربوط به جامعه عشایری است.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۷ هزار نژاد گوسفندی در جامعه عشایری داریم که میتوان از آن نژادهای دیگری تولید کرد، اظهار داشت: امسال برای ایجاد زنجیره ارزش گوشت برنامه داریم تا با افزایش ۳۰ درصدی تولید گوشت قرمز و سرمایه گذاری در این بخش کشور بتواند در تولید گوشت قرمز گوسفندی به خودکفایی برسد.
این مقام مسئول، افزایش تولید گوشت قرمز توسط جامعه عشایری را ناشی از افزایش ضریب نفوذ دانش و بهره وری دانست و گفت: تلاش داریم کشور را از وابستگی به نهادههای دامی با افزایش بهره وری و بازیافت خوراک دام تا ۳۹ درصد بی نیاز کنیم.وی با بیان اینکه برای حمایت از تولید دام عشایر نیز نیازمند سرمایهگذاری هستیم، افزود: جامعه عشایر ایران بزرگترین ذخیرگاه نژاد دام سبک را دارد که برای حفظ آن باید بکوشیم.
مرکز رشد عشایری امسال راه اندازی میشود
سرپرست سازمان امور عشایری کشور با اشاره به راه اندازی مرکز رشد عشایری در سال جاری، تصریح کرد: با وجود اینکه ۷۰ میلیون هکتار از عرصههای کشور در مسیر کوچ عشایر قرار دارد، بخش عمده گیاهان دارویی نیز در اختیار جامعه عشایری است که میتوان از این فرصت بهره مند شد.وی اظهار داشت: در حال حاضر سرمایه گذاری در حوزههای گردشگری و گیاهان دارویی بسیار اندک و فرصتهای سرمایه گذاری در آن فراوان است به طوری که ۸ هزار گونه گیاه دارویی در عرصه عشایر رشد میکند که با آموزش بهره برداری پایدار اسانس گیری و فراوری، ایجاد بازارهای صادراتی را میتوانیم داشته باشیم.
عضویت در سازمان جهانی دامداران کوچنده
میرزاوند با اشاره به قدمت تاریخی جوامع عشایری گفت: اکنون تلاش داریم به عضویت سازمان جهانی دامداران کوچنده دربیایم که این عضویت به نفع جامعه عشایری خواهد بود.به گفته وی، در این سازمان جهانی برخی کشورها به دنبال احیای عشایر کوچنده خود هستند.
سهم ناچیز ایران از تجارت یکهزار میلیارد دلاری صنایع دستی جهان
سرپرست سازمان امور عشایری ایران با اشاره به ظرفیتهای سرمایه گذاری در جامعه عشایری گفت: طبق آمارها صنایع دستی جهان گردش مالی یکهزار میلیارد دلاری دارد که سهم ایران با وجود اینکه ۳۵ درصد صنایع دستی آن توسط جامعه عشایری تولید میشود، بسیار ناچیز است.به گفته وی، این درحالیست که کشور آلمان سهمش در تجارت جهانی صنایع دستی سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار است.
برنامه احیای صنعت نمدمالی عشایر
میرزاوند با بیان اینکه پشم باقی مانده در دامهای عشایر به یک معضل زیست محیطی تبدیل شده و نیازمند سرمایهگذاری برای فرآوری و ایجاد ارزش افزوده برای این محصول هستیم گفت: صنعت نمد و نمدمالی جامعه عشایری که مواد اولیه آن پوست گوسفندی است در گذشته یک صنف و صنعت بوده که درآمدزایی برای عشایر در پی داشته است اما طی سالهای اخیر مفغول مانده است درحالی که میتوان از این روش برای رفع ناترازی انرژی در صنعت ساختمان سازی استفاده کرد و حتی به عنوان عایق صوتی در ساختمانها و یا به عنوان جاذبه گردشگری استفاده کرد.
به گفته وی، با احیای صنعت نمدمالی به طور حتم به محیط زیست نیز کمک خواهد شد.
احیای گردشگری عشایری
سرپرست سازمان امور عشایر ی کشور گفت: طی سالهای اخیر صنعت گردشگری عشایر مغفول باقی مانده که امسال در این بخش سرمایه گذاری خواهد شد.میرزاوند به نقش عشایر در کاهش تصادفات جاده ای طی سال جاری اشاره کرد و افزود: سازمان امور عشایر در ستاد خدمات سفر عضو شده و با ایجاد استراحتگاههای عشایری در ورودی شهرها و آبادیها نقش بسزایی دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه طبق آمار ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری آبادیها و شهرها اتفاق میافتد نقش مهمی در کاهش تصادفات دارد.
برنامه واردات خودرو عشایر با تعرفه صفر درصد
سرپرست سازمان امور عشایری کشور گفت: در حال برنامه ریزی هستیم که خودروهایی با کمک فنرهای مناسب و بدون پرداخت تعرفههای گمرکی مانند آمبولانس برای جامعه عشایری وارد کشور شود این امر میتواند امنیت جابهجایی جوامع عشایری در مناطق صعبالعبور را بهبود دهد.
وی افزود: نیاز غالب جامعه عشایری به وانت و خودروهای مناسب مناطق صعبالعبور است و امیدواریم این خواسته جامعه عشایر مورد قبول قرار گیرد.
به گزارش کاج پرس به نقل از ایرنا، میرزاوند درباره سرمایه گذاری در حوزه تامین آب جامعه عشایری گفت: سازمان برنامه و بودجه مجوز تامین ۱۲ میلیون متر مکعب آب گرفته شد، این درحالیست که این میزان سال گذشته هشت میلیون مترمکعب آب در این بخش توزیع شده است................... // کد80 G
ادامه مطلب در لینک زیر بخوانید:
instagram.com/kajpressnews
eitaa.com/kajpress