یکشنبه, ۱۸ شهریور ۱۴۰۳

آیا نوری قزلجه برای وزارت جهادکشاورزی رای اعتماد می آورد!؟

 

 

کشاورزی آینده جهان- 22/ 05/ 1403

 

منصور انصاری

از آنجا که یک شورای راهبری ظاهرا مرکب از آگاهان بخش های مختلف سیاست، اقتصاد، خدمات اجتماعی و مشرف بر مسائل کشور برای کشف، معرفی و تعیین مناسب ترین گزینه ها برای اعضای کابینه رئیس جمهور چهاردهم از جمله وزارت جهادکشاورزی ابراز حضور در صحنه و میدان بودن می کرد و مداوم و مستمر از مساعی و تلاش و جلسات خود خبر می داد؛ نمی توان گفت غلامرضا نوری قزلجه براساس اسطوره های باستانی بواسطه بازپرانی، برای وزارت جهادکشاورزی انتخاب شد و نامش در لیست دکتر مسعود پزشکیان برای اخذ رای اعتماد به قالیباف، رئیس مجلس، ارائه شده است.

لیست ارسالی وزرای کابینه دولت چهاردهم در حالی به مجلس ارائه شد که دکتر ظریف وزیر امور خارجه پیشین در دولت دوازدهم و دست راست پزشکیان در مرحله انتخابات ریاست جمهوری دورۀ چهاردهم و رئیس شورای راهبردی تعیین وزرای پیشنهادی برای معرفی به مجلس پس از تجربه واقعی دنبال نخود سیاه گشتن، عطای این ریاست شورای راهبری را به لقایش بخشید و تلویحا گفت فایده ای نداشت و به دنبال تدریس در دانشگاه می روم، یعنی آهسته اعلام کرد استعفا می دهم.

لذا مشخص نیست که آیا نوری قزلجه دست پخت شورای راهبری دوره انتقال برای معرفی به مجلس باشد یا پس از مساعی دکتر ظریف و همکاران و همراهانش و معرفی چندین شخصیت مناسب از جمله همین دکتر نیکبخت نیمه تمام و بین راه اداره امور کشاورزی مملکت، غلامرضا نوری قزلجه که ظاهرا سابقه عملی و اجرایی چندانی در کشاورزی ندارد و اگر داشته، سردستی و موقت بوده؛ از بالای سر این شورا پرواز کرده و در لیست 19نفره وزرای رئیس جمهور قرار گرفته باشد.

البته باید گفت ترکیب شورای ظریف یعنی همان شورای راهبری دوره انتقال نیز مشخص نبود، اطلاع رسانی کافی انجام نمی داد و طی مدت نزدیک به 30 شبانه روز بی اثر و کم حاصل خود؛ با افکار عمومی بخش های مختلف صنعت، اقتصاد، معدن، تجارت، خدمات و کشاورزی یا سیاستمداران کارکشته بی طرف، اساتید دانشگاه به ویژه اساتیدی که نسبت به وضع موجود معترض هستند؛ مشاوره یا گفتگویی نکرد.

ظریف و همراهانش به روال نامطلوب لابی سازی و بدون ایجاد فضای حمایتی افکار عمومی و رسانه ها عملا خود را منزوی کردند که حاصل آن همین لیستی شد که دیدید و چندان مقبولیت عام پیدا نکرد.

در چنین شرایطی که حتی رئیس شورای راهبری دوره انتقال ابراز نارضایتی و اعلام می کند از 19 نفر لیست سه نفر نامزد نخست، ۶ نفر نامزد دوم یا سوم و یک نفر نامزد پنجم کمیته ها یا شورای راهبری بودند؛ مجلس به سادگی حتی اگر توصیه ای شود یا تاکید مجددی بر همکاری مجلس با دولت برای رای دادن به افراد این لیست بشود، کار خودش را می کند. پس در مورد غلامرضا نوری قزلجه در جایگاه وزیر جهادکشاورزی که امنیت غذایی را در دست خواهد گرفت و اختیار و امکان هزینه کرد بالغ بر 12میلیارد دلار برای واردات در بازارهای جهانی را دارد به راحتی کوتاه نمی آیند و اگر همه نمایندگان هم رای موافق یا ممتنع بدهند، نمایندگان وابسته به جبهه پایداری به قزلجه احتمالا رای موافق نمی دهند و البته در شرایط کنونی و بعد از شکست در انتخاب رئیس جمهور دلخواهشان، چندان همراهی نخواهند داشت.

در پایان ذکر این نکته هم قابل گفتن است که نوری قزلجه زیاد میانه ای با رسانه ها به ویژه رسانه های تخصصی بخش کشاورزی ندارد و اصولا بهایی برای افکار عمومی بخش کشاورزی قائل نیست و اعتقاد به نوعی عملگرایی دارد و همراهی افکار عمومی برای پیشبرد مسائل برایش مهم نیست!

شاید دکتر مسعود پزشکیان لازم باشد شخصیت دیگری را برای معرفی مجدد وزیر جهادکشاورزی مهیا و ذخیره داشته باشد و سعی کند با همراه کردن رسانه ها به ویژه تخصصی ها، زمینه مطلوب تری برای رای اعتماد به شخصیت دوم برای احراز سمت وزارت جهادکشاورزی فراهم سازد.

 

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال نمایید:

t.me/kajpress00

instagram.com/kajpressnews 

ble.ir/@kajpress_ir
eitaa.com/kajpress

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .