سه شنبه, ۰۲ بهمن ۱۴۰۳

حرف های اندیشه نشده و بی حساب

 

 

 

کشاورزی آینده جهان-08/ 10/ 1403

تحریریه کاج پرس

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل وزارت جهاد کشاورزی در جلسه بررسی مسائل و مشکلات و چالش های پیش روی سازمان در حوزه بحران و پدافند غیرعامل در نیمه دوم آذر ماه می گوید: امنیت غذایی عزتی است که ما را جزو کشورهای نادری قرار داده است که کمترین نیاز به واردات غذا را داریم.

در ادامه، این مدیرکل در مورد ضرورت پرداختن به امنیت غذایی به قرار گرفتن ایران در موقعیت خاص جغرافیایی، سیاسی، کاهش سطح بارش ها و بحران خشکسالی به عنوان یک تهدید استفاده از تجارب گذشتگان در اداره امور کشور و حل پیامدهای خشکسالی، ده میلیارد دلار حاصل صادرات محصولات کشاورزی، تولید 120 میلیون تن محصولات کشاورزی، شرایط سخت و خاص کشور، اولویت نیاز غذایی در شرایط بحرانی و نهایتا از امنیت غذایی به عنوان سپر بزرگ در حوزه بین المللی و دست یابی به امنیت غذایی پایدار در کشور یاد می کند؛ بی آنکه به آمار و ارقامی در مورد میزان واردات، موضوعی که تامین ارز و نرخ ارز تخصیصی آن هم اکنون بسیار مناقشه انگیز شده است، اشاره کند.

این مسئول پدافند غیرعامل، به مثابه سربازی در سنگر است که حتما می باید بداند چند گلوله در خشاب دارد و از چه آتش های دورزن پشتیبانی توپخانه برخوردار است یا حمایت می شود، در بحث خود به کم نیازی واردات غذا که مشخص نیست منظورش غذای آماده و در آستانه طبح است یا مواد اولیه منجر به غذا یا غیر از اینها، احتمالا نمی داند که وزیر جهاد کشاورزی اخیرا به تراز منفی 11 میلیارد دلاری برای واردات نهاده ها و مواد اولیه و حتی گوشت تازه و منجمد وارداتی اشاره کرده است! رقمی که پیش از این و در سال های گذشته بالغ بر 16 تا 18 میلیارد دلار بوده است. یعنی ایشان به عنوان مدیریت بحران پدافند غیر عامل سخنی می گوید که ما به ازای خارجی ندارد.

ایشان به عنوان یک مسئول، ایران را با کدام کشورها مقایسه کرده است که می گوید ایران از بابت واردات غذا و امنیت غذایی استثناست؟!

طبعا ایشان می بایست در این قیاس به چند مورد از کشورهایی که بیش از کشور ما به واردات غذا نیاز دارند اشاره می کرد و آمار و ارقامی ارائه می داد.

ایشان خوب بود مطالعه ای می کرد که 27 کشور اروپایی، یو ان دی پی و البته پیش از این انگلستان، میان خود مرز گمرگی و بازرسی ورود کالا و مواد غذایی ندارند و در مدتی کمتر از 15 تا 20 ساعت تولیدات هلند به فرانسه و یا ایتالیا می رسد.

کالاهای غذایی و نهایتا امنیت غذایی نه بر اساس نیاز بلکه بر اساس رقابت در کیفیت و قیمت تامین می شود. این حرف ها، نسنجیده و بی حساب است و برای یک مقام مدیریت پدافند غیر عامل چندان وجاهت ندارد. این قیاس اصولا مع الفارق است. شاید این مقایسه در مورد بعضی از کشورهای آفریقایی درست باشد ولی در میان کشورهای منطقه که سیاست مشخص و هدفدار وارداتی و صادارتی دارند، 15 کشور خاورمیانه، کشورهای شمالی ایران و دیگر کشورهای اروپای غربی و آمریکای شمالی مصداق ندارد.

اصولا حکایت امنیت غذایی در نهایت با سنجه ای غیر از میزان واردات غذا یا صادرات آن سنجیده می شود.

ایشان باید ابتدا تعریف درست امنیت غذایی را دریابد، آنگاه در مورد کم و کیف آن و رابطه اش با واردات غذا اظهار نظر کند. به خصوص در جایگاه پدافند غیر عامل، زیرا اگر برنامه ریزان کلان و تصمیم گیرندگان اقتصادی حرف های این مدیر را باور و روی آنها حساب باز کنند دچار اشتباه می شوند.

 

 

در شبکه های اجتماعی به ما بپیوندید:

t.me/kajpress00

instagram.com/kajpressnews 

ble.ir/@kajpress_ir

eitaa.com/kajpress

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .