پنجشنبه, ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

اخبار کشاورزی:

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد:

پرداختن به موضوع آب در اولویت دهکده‌های فناوری و نوآوری کشاورزی است

G_242.jpg

کاج پرس: 9/04/1401

معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان‌ تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: یکی از مهمترین اولویت‌های دهکده‌های فناوری و نوآوری کشاورزی پرداختن به چالش بزرگ آب و کمک به مدیریت مصرف این نعمت الهی است.

سید مجتبی خیام نکوئی در آیین امضای تفاهم‌نامه تأسیس دهکده کشاورزی فناوری و نوآوری شاهوار در مرکز تحقیقات و آموزش کشاوزی و منابع طبیعی استان سمنان در شاهرود، اظهار داشت: امروز موضوع تأمین آب به یک ابرچالش تبدیل شده است و به جای مطالبه آن باید از آب‌های موجود به شکل مطلوب استفاده کرد و بهره‌وری را افزایش داد.

وی به بروز تغییرات اقلیمی در سطح دنیا و افزایش دمای کره زمین اشاره کرد و افزود: تنها تفاوت در این است که در بعضی از کشورها به دلیل بارندگی بسیار ظهور و بروز پدیده تغییرات اقلیمی کمتر از ایران است و در ایران به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک با میانگین بارش سالانه ۲۲۰ تا ۲۳۰ میلیمتر، نمود بیشتری دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین بر ضرورت توجه به الگوی کشت در دهکده‌های فناوری و نوآوری کشاورزی تأکید کرد و گفت: الگوی کشت یک سیاستگذاری دولتی است اما اجرای آن را بخش خصوصی برعهده دارد.

خیام نکوئی اظهار داشت: هیچ مسئول استانی نمی‌پسندد که وقتی می‌توان برای تأمین نیاز استان از گیاهان کم آب بر استفاده کرد به کشت گیاهان با مصرف آب بالا روی بیاورند از این رو الگوی کشت باید در برخی از شرکت‌های دانش بنیان پیاده‌سازی شود.

وی یکی از مشکلات شرکت‌های دانش بنیان را دریافت مجوز عنوان کرد و ابراز داشت: با سازمان‌های زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی توافق شده است تا به شکل ویژه با شرکت‌های دانش بنیان همکاری کنند و در شهرستان نیز انتظار می‌رود تسهیلات ویژه‌ای برای حل مشکلات آن‌ها در نظر گرفته شود.

دانش آموختگان و محققان کشاورزی جذب مراکز تحقیقاتی می‌شوند

معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگر سخنان خود خبر خوشی نیز برای دانش آموختگان مقاطع دکتری در رشته‌های کشاورزی داشت و گفت: هفته آینده تفاهم‌نامه‌ای با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بسته خواهد شد که بر اساس آن بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر برای گذراندن دوره پسادکتری در مراکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مشغول شوند.

خیام نکوئی ادامه داد: این افراد دانش آموختگان بخش کشاورزی هستند که با حقوق نزدیک به استادیار پایه یک یعنی ۱۰ میلیون تومان به مدت ۶ ماه تا سه سال بسته به حوزه‌ای که آن‌ها را به کار می‌گیرد، مشغول به کار می‌شوند و اگر آن مجموعه از عملکردشان راضی بود، جذب خواهند شد.

وی تصریح کرد: تفاهم‌نامه دیگری نیز مربوط به پذیرش ۳۰۰ تا ۴۰۰ پایان‌نامه کارشناسی ارشد و دکتری در قالب طرح‌های تحقیقاتی است و این افراد نیز می‌توانند به عنوان مروج در بخش ترویج مشغول به کار شوند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی به تأسیس دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی در شاهرود هم اشاره‌ای داشت و بر به صحنه آوردن بخش خصوصی و مشارکت دادن آن‌ها در حل مشکلات و اولویت‌های بخش کشاورزی استان سمنان تأکید کرد.

خیام نکوئی ابراز داشت: نمونه آن مزرعه زعفران شاهرود است که می‌توان آن را در آینده با رعایت الزامات به عنوان مزرعه نوآوری به شمار آورد.

به گزارش کاج پرس به نقل از ایرنا، بازدید از شرکت‌های برتر دانش بنیان مستقر در مرکز رشد، امضای توافق‌نامه، افتتاح دهکده کشاورزی و فناوری و نوآوری، کلنگ‌زنی نخستین گلخانه هیدروپونیک هوشمند و بازدید از شرکت‌های دانش بنیان حوزه کشاورزی پارک علم و فناوری استان سمنان واقع در شاهرود از برنامه‌های امروز معاون وزیر جهادکشاورزی و معاون وزیر علوم در شاهرود بود.......... ... . کد242 G

در شبکه‌های اجتماعی به ما بپیوندید:

تلگرام: https://t.me/kajpress00

اینستاگرام: https://www.instagram.com/kajpress00

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .