جمعه, ۱۶ آذر ۱۴۰۳

اخبار کشاورزی:

چرایی کاهش قیمت خیار خاردار؛ کمک کم‌توان کارخانه خیارشور و باقی قضایا

Dd_69.jpg

کشاورزی آینده جهان: 7/11/1402

پس از آنکه هفته اول دی ماه گذشت و کریسمس آغاز شد قیمت خیار خاردار صادراتی که بیشتر در عنبرآباد تولید می‌شود آنقدر کاهش یافت که دیگر فروش آن سودی برای کشاورزان نداشت، این قیمت نامناسب هنوز هم ادامه دارد اما زمزمه هایی از بهبود شرایط نیز شنیده می‌شود.

خیار خاردار فقط به برخی از کشورهای ارواسیا همچون روسیه صادر می شود و از نظر کشورهای هدف بسیار محدود است. مسئولان جهاد کشاورزی علت اصلی کاهش قیمت را تعطیلات کریسمس می دانستند اما برخی از فعالان این عرصه می گویند یکی دیگر از علت ها عبور و مرور با تاخیر خودروهای ترانزیتی در مرز آستارا نیز بوده است.

قیمت خرید خیار خاردار از گلخانه داران به کیلویی ۳۰ هزار ریال هم کاهش یافته بود که اکنون خبر می رسد با کمی افزایش به ۸۰ هزار ریال هم رسیده و البته این قیمت در برداشت های اولیه ۴۰۰ هزار ریال بوده است.

این در حالی است که میزان سطح زیرکشت این محصول هم امسال افزایش قابل توجهی یافته است و برخی کشاورزانی که امسال به کشت این نوع از خیار روی آوردند می گویند کمبود آب در منطقه آنها را وادار کرده به گلخانه داری روی بیاورند.

رییس جهادکشاورزی عنبرآباد در این زمینه سطح زیر کشت امسال این شهرستان در این محصول را ۸۲ هکتار اعلام و بیان کرد: سال گذشته این میزان ۴۸ هکتار بود و حاکی از افزایش زیادی است.

ابوالحسن پیرنیا افزود: افزایش ۳۰ هکتار سطح زیر کشت خیار خاردار و از سوی دیگر افزایش دما موجب تولید بیشتر این نوع خیار شد و عرضه را در بازار افزایش داد که می تواند از جمله دلایل کاهش قیمت باشد.

  • زمان معطلی در مرز آستارا کاهش یافت

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد هم به خبرنگار ایرنا گفت: در جلسه‌ای که اخیرا با حضور معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه و تعدادی از کشاورزان جنوب کرمان و چند استان دیگر داشتیم در مورد رفع موانع صادرات سیب زمینی، پیاز و خیار خاردار گفت و گو شد.

ذبیح الله اعظمی افزود: در این جلسه معاون وزیر با سفیر روسیه تماس گرفت تا شرایط بهبود صادرات خیار خاردار مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: مرز آستارا پیشتر یک خط رفت و برگشت بود و الان با ایجاد یک پل جدید خودروها در پارکینگ توقف کمتری دارند و شرایط صادرات خیار خاردار که از این مرز انجام می شود، بهبود پیدا می کند.

اعظمی اضافه کرد: خیار خاردار اکنون طی هشت تا ۱۰ روز به بازار روسیه می‌رسد.

یک واحد تولیدی خیارشور هم که خرید خیار خاردار را از برخی از تولیدکنندگان شروع کرده است کورسوی امیدی برای کاهش ضرر کشاورزان شده اما حجم تولید بسیار بیشتر از میزانی است که این واحد تولیدی خریداری می کند.

مدیر این واحد تولیدی اما راهکار دیگری هم مقابل کشاورزان گذاشته است و می‌گوید: می توانیم به صورت کارمزدی برای کشاورزان فرآوری و خیارشور تولید کنیم یا خود برای فروش آن اقدام کنند یا نزد ما برای فروش بماند.

محسن حاتمی افزود: هزینه های تولید را از کشاورز بدون اینکه نقدی باشد و از همان خیاری که برای تولید آورده اند دریافت می کنیم و می توانیم بر روی ظرف هم نام کشاورز یا مزرعه را درج کنیم.

وی یادآور شد: ۱۸ ماه ضمانت نگهداری می دهیم و در این مدت می تواند خیار فرآوری شده خود را با ۲ تا سه برابر فعلی قیمت به فروش برساند.

حاتمی با بیان اینکه روزانه با یک نوبت کار هشت ساعته ۱۰ تا ۱۲ تن خیار از کشاورزان خرید می کنیم ادامه داد: خیاری که برای ما مناسب است باید سایز خاصی یعنی زیر هفت سانتی متر داشته باشد و البته برای استفاده در فست فود تا ۱۲ سانتی متر را هم مورد استفاده قرار می دهیم.

وی گفت: هنوز هیچ کدام از کشاورزان به صورت کارمزدی با ما کار نکرده اند اما تعدادی هماهنگ کرده اند که از اسفند به صورت کارمزدی با ما کار کنند و این زمانی است که صادرات به شدت کاهش پیدا می کند.

این مدیر واحد تولیدی خیارشور در جیرفت افزود: خیار را به قیمت کیلویی ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار ریال از کشاورز خریداری می کنیم.

وی بیان کرد: آینده فرآوری این نوع خیار را خیلی خوب می بینم چون ماندگاری بالاتری دارد و تُرد و سفت است و ضایعات کمتری هم نسبت به خیار معمولی دارد. حاتمی اضافه کرد: این نوع خیار نیاز به مواد نگهدارنده ندارد، درصد نمک کمتری نیاز دارد و ارگانیک تر است.

وی گفت: اینک تولیدات را به صورت فله ای به بندرعباس، کرمان و مقداری هم سیستان و بلوچستان ارسال می کنیم.

حاتمی تصریح کرد: با وجود بهره مندی از دستگاه تولید شیشه اما به دلیل کمبود سرمایه خط شیشه تولید نمی کنیم و خیارشور تولیدی را به صورت فله به فروش می رسانیم.

با اینکه برخی از کشاورزان خیار خاردار خود را طی هفته های اخیر دور ریختند یا به دستگاه های خیریه می دهند به راحتی می توانند به شیوه کارمزدی و بدون اینکه هزینه ای رد و بدل شود خیار فرآوری شده ای به دست آورند و طی نزدیک به ۱۸ ماه آینده به فروش برسانند اما به نظر می رسد کشاورز نمی تواند به دنبال فروشنده خیارشور بگردد و ترجیح می دهد خیار را به سورتینگ دارهایی که از قبل هماهنگ کرده است حتی به قیمت کم بدهد.

به گزارش کاج پرس به نقل از ایرنا، واحد تولیدی خیارشور در جیرفت تنها در یک نوبت کار می کند و باید ارتباطات لازم میان کشاورزان و این واحد تولیدی برقرار شود تا خود واحد هم حجم تولید خود را بالا ببرد و بتواند علاوه بر اینکه موجب اشتغالزایی بیشتر شود پشتوانه ای نیز برای تولیدات کشاورزی منطقه باشد. در این زمینه نقش حلقه‌های واسط یا حمایت های جهادکشاورزی نیز مهم است................... /..../............ // کد 69. Dd

--------------------

instagram.com/kajpressnews

ble.ir/@kajpress_ir

eitaa.com/kajpress

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .