سه شنبه, ۰۲ بهمن ۱۴۰۳

اخبار کشاورزی:

جهش تولید در دیمزارهای ایلام؛ امید کشاورزان به معیشت بهتر

 

Oo-_160.jpg

کشاورزی آینده جهان: 17/ دی/1403

طرح جهش تولید در دیمزارهای استان ایلام با ارائه مشاوره‌های تخصصی، تسهیلات کم‌بهره و بیمه محصولات کشاورزی، به کشاورزان کمک کرده تا تولیدات کشاورزی افزایش و معیشت آنان بهبود یابد.

طرح جهش تولید در سطح دیمزارهای کشور یکی از برنامه‌های کلیدی در راستای ارتقاء بهره‌وری کشاورزی و تأمین امنیت غذایی در کشور است.، با توجه به اهمیت کشاورزی در اقتصاد کشور و وابستگی به منابع طبیعی، به ویژه در مناطق خشک و نیمه‌خشک، این طرح به دنبال افزایش تولید در دیمزارها، بهینه‌سازی استفاده از منابع آب و خاک، و ارتقای سطح درآمد کشاورزان است.

دیمزارها بخش زیادی از اراضی کشاورزی ایران را تشکیل می‌دهند و بسیاری از آنها به دلیل مشکلات محیطی و محدودیت‌های منابع آبی، نیازمند توجه ویژه هستند، فرسایش خاک و پایین بودن بهره برداری در دیمزارها باعث شد تا طرح جهش تولید در اراضی دیم کشور در سال ۱۳۹۹ به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) واگذار شود و در این شرایط کشت محصولات راهبردی در اراضی دیم به یکی از دغدغه‌های وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مجری و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تبدیل شد.

افزایش تولید کشاورزی، بهبود بهره‌وری در اراضی دیم برای افزایش تولید محصولات استراتژیک مانند گندم، جو، عدس و نخود، توسعه پایدار کشاورزی، استفاده بهینه از منابع طبیعی و کاهش فشار بر منابع آب کشور از طریق افزایش سطح تولید در دیمزارها، تحقق امنیت غذایی و افزایش خودکفایی در تولید محصولات غذایی و کاهش وابستگی به واردات و ارتقای کیفیت محصولات با استفاده از روش‌های نوین کشت و به‌کارگیری گونه‌های مقاوم‌تر به شرایط اقلیمی سخت از جمله اهداف اجرای طرح جهش تولید در سطح دیمزارهای کشور است.

مسئول اجرای طرح‌های جهش تولید در دیمزارهای استان ایلام گفت: مبارزه با عوامل زیان رسان به محوصلات کشاورزی از جمله بیماری ها، آفات و علف‌های هرز نیز در این طرح در نظر گرفته شده است که بر این اساس به ازای هر هکتار در حوزه جو و سایر اقلام به جز دانه‌های روغنی ۶ میلیون ریال یارانه اختصاص خواهد یافت.

« مهدی فتحی» نماینده ستاد اجرایی حضرت امام(ره) در استان ایلام در این خصوص اظهار کرد: در طرح جهش تولید در دیمزارها از تولید محصولات راهبردی و استراتژیک در کشور مانند غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی، گیاهان دارویی و گیاهان علوفه‌ای حمایت‌ می‌شود که هم به اقتصاد کشاورزی کشور و هم به تولید محصولات راهبردی کمک شود.

در این میان شهرستان دره شهر با اجرای ۶۴ درصد برنامه ابلاغی رتبه نخست را در زمینه اجرای طرح جهش تولید در سطح دیمزارهای استان ایلام را به خود اختصاص داده است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان دره شهر با بیان اینکه این شهرستان دارای بیش از ۱۵ هزار هکتار اراضی آبی و دیم است، ابراز کرد: سطح زیر کشت دیم اراضی کشاورزی این شهرستان حدود هشت هزار هکتار است که از این میزان نیز پنج هزار و ۱۰۰ هکتار هکتار به کشت گندم دیم، یک هزار هکتار کلزا و مابقی آن به سایر محصولات اختصاص یافته است.

«علیرضا سلاحورزی» بیان کرد: در سال زراعی گذشته سطح زیر کشت گندم شهرستان دره شهر حدود ۱۲ هزار هکتار بوده که از این میزان چهار هزار و ۵۰۰ هکتار آبی و هفت هزار و ۵۰۰ هکتار دیم بوده که امسال پیش بینی می‌شود این میزان نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته باشد.

جهش تولید در دیمزارهای ایلام؛ امید کشاورزان به معیشت بهتر

کشور ایران با بحران‌های اقلیمی مختلفی مواجه است که تأثیرات منفی زیادی بر کشاورزی دارد، طرح جهش تولید با توجه به تنوع اقلیمی و متفاوت بودن شرایط مناطق مختلف، این امکان را فراهم می‌آورد تا کشت‌های دیم مقاوم به خشکی و کم‌آبی افزایش یابد، این امر به کشاورزان کمک می‌کند تا در برابر شرایط نامساعد آب‌وهوایی مقاوم‌تر شوند.

در گذشته دیمزارها معمولاً به‌دلیل مشکلات کمبود منابع آبی و محدودیت‌های فناوری از بهره‌وری کمتری برخوردار بودند اما با اجرای طرح جهش تولید، استفاده از تکنولوژی‌های جدید، نظیر بذرهای مقاوم به خشکی، کودهای با کیفیت و روش‌های نوین آبیاری، باعث افزایش تولید در این اراضی می‌شود.

یکی از فواید مهم طرح جهش تولید در دیمزارها، کاهش فشار بر منابع آبی و خاکی است، کشت‌های دیم به‌دلیل نیاز کم به آب و استفاده کمتر از خاک‌های کشاورزی، فشار کمتری بر محیط‌زیست وارد می‌کنند و از تخریب منابع طبیعی جلوگیری می‌شود، این امر می‌تواند به حفظ پوشش گیاهی و تقویت تنوع زیستی در مناطق کشاورزی کمک کند.

اجرای طرح جهش تولید موجب افزایش سطح تولید و درآمد کشاورزان می‌شود، بهبود وضعیت تولید در دیمزارها باعث افزایش اشتغال و درآمد کشاورزان شده و به رونق اقتصادی روستاها کمک کرده و باعث کاهش مهاجرت روستائیان به شهرها و حفظ جمعیت روستایی شود.

به گزارش کاج پرس به نقل از ایرنا؛ اجرای این طرح در دیمزارهای استان ایلام علاوه بر افزایش ۲۰ درصدی تولید در محصولات راهبردی باعث بهبود معیشت کشاورزان دیم کار هم می‌شود........../.... // کد160 O

instagram.com/kajpressnews

ble.ir/@kajpress_ir

eitaa.com/kajpress

 

 

 

  

 

 

33561927783576807403

  

تمامی حقوق مادی معنوی سایت محفوظ است .