اخبار کشاورزی
جشنواره گلهای داوودی آغاز بهکار کرد
سه شنبه دوم آبان 1402
کشاورزی آینده جهان
رییس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور از آغاز بهکار هفتمین جشنوراه گلهای داوودی در باغ گیاهشناسی ملی ایران از یکم آبان تا ۲۵آذرماه سالجاری خبرداد.
به گزارش کشاورزی آینده جهان به نقل از ایرنا؛ «علی علیزاده علیآبادی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره جشنواره گلهای داوودی افزود: این جشنواره همه ساله در پی استقبال هموطنان همزمان با شروع فصل زیبای پاییز برپا میشود.
رییس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور اظهار داشت: در این جشنواره بیش از ۵۳۰رقم از گلهای داوودی در ۱۰۰رنگ مختلف در معرض دید عموم قرار می گیرد که در فضایی به وسعت چهار هزار متر مربع کشت شده است.
وی، هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی شهروندان با باغ گیاهشناسی ملی ایران به عنوان یک سرمایه ملی، ارتقای فرهنگ جامعه در زمینه جنبههای حفاظت و حفظ گونههای گیاهی کشور برشمرد.
علیزاده تصریحکرد: مطابق آخرین آمارهای جهانی ۱۶۰گونه گل داوودی در سطح جهان شناسایی شده که مشتمل بر ۲۰هزار رقم است.
وی گفت: بازدیدکنندگان می توانند همه روزه از ۹صبح تا ۱۷عصر با مراجعه به باغ گیاه شناسی ملی ایران از این جشنواره دیدن کنند.
به گزارش ایرنا، باغ گیاهشناسی ملی ایران یکی از باغهای گیاهشناسی منحصر به فرد است که عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۴۷با واگذاری قطعه زمینی از مراتع ملی در اراضی چیتگر بین تهران و کرج ایجاد شد.
مساحت این باغ حدود ۱۴۵هکتار و ارتفاع آن از سطح دریا یکهزار و ۳۲۰متر بوده و دارای آب و هوای نیمهخشک و میزان بارندگی متوسط سالیانه حدود ۲۴۰میلیمتر است. حداکثر دمای هوا در ماه های تیر و مرداد به ۴۳–۴۲درجه سانتیگراد و حداقل دمای هوا در زمستان به پائینتر از منفی ۱۰درجه سانتیگراد میرسد. طرح جامع باغ گیاهشناسی ملی ایران به گونهای پیشبینی شده که نشان دهنده الگویی از باغ ایرانی باشد.
در این باغ ۶۴گونه درخت و درختچه از اقلیم هیرکانی (لیلکی، انار وحشی، افرا، سیاهال، انجیلی و به وحشی)، همچنین ۲۴۰گونه گیاهی از اقلیم البرز (پونه، آویشن، ثعلب، توتیا، نعناع چمنی، گزنه، شیپوری، گلپر، سنبل صحرایی، زنبق، خیارک)، ۴۲گونه چوبی و ۳۰گونه علفی از اقلیم زاگرس (بلوط ایرانی (برودار)، مازودار، ویول، زرشک، سنجد، گلابی وحشی، مو، بید، سپیدار، ارغوان، سیاه تلو، زبان گنجشک و زالزالک) و و ۲۳اجتماع گیاهی و حدود ۴۰گونه گیاهی از اقلیم کویری و بیابانی ایران، همچنین اقلیم هیمالیا (کاج کاشفی، سدروس و بلوط همیشه سبز)، اقلیم منطقه قفقاز و آسیای میانه (مازو، آوری، افرا و بارانک)، اقلیم آمریکا (دارتالاب و کاج تدا و درختان و درختچههای پهن برگ) اقلیم چین و ژاپن، اقلیم سیبری و باغهای اروپایی وجود دارد.